Preşedintele CJ Timiş a declarat, la finalul ceremoniei de la monumentul din Parcul Central că sunt binevenite şi depunerile de coroane şi defilările, însă îşi doreşte ceva mai mult.
„Am luat parte la tripla aniversare pe care o sărbătorim astăzi: Independenţa, Ziua Europei şi încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. În condiţii normale cred că trebuie să fie o mândrie pentru toţi românii. Va trebui în continuare ca acţiunile pe care le avem la asemenea manifestări să fie un pic mai de amploare şi să dăm evenimentului importanţa cuvenită. Sunt convins că toţi românii, încet-încet, înţeleg ce înseamnă această triplă sărbătoare şi o vor sărbători cu cinste, aşa cum o facem şi noi”, a afirmat Bojin.
Întrebat ce înseamnă, în opinia sa, acţiuni mai de amploare, Bojin a explicat că ar trebui implicate în aceste manifestări şi instituţiile de cultură din Timişoara, mai ales că oraşul se pregăteşte să devină Capitală Culturală Europeană.
„Acţiuni mai de amploare înseamnă pregătirea, aşa cum este necesar, pentru a putea discuta de Timişoara – Capitală Culturală Europeană în 2021. Înseamnă acţiuni care să aibă impact şi asupra populaţiei, nu numai asupra instituţiilor statului şi asupra instituţiilor care sunt, într-un fel sau altul, angrenate în aceste acţiuni. Va trebui să găsim posibilităţi de derulare a acestor acţiuni şi în alte zone şi în alte localităţi. Să fie o Zi a Europei în care putem pregăti şi tort şi colivă pentru momentele în care este necesar să le folosim. Nu de fiecare dată trebuie să discutăm de mici şi de bere, putem discuta şi de un spectacol cultural şi de o piesă de teatru şi de un concert în aer liber. Deci, cred eu că ar trebui amplificate aceste evenimente”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.
Titu Bojin a mai afirmat că, în viitor, aceste manifestări nu ar trebui organizate doar pentru oficialităţi şi militari, ci pentru toţi timişorenii şi timişenii.
„Nu pot să spun că am o nemulţumire, pot însă să spun că îmi doresc mai mult. Încercăm şi mă voi implica pentru ca în perioada următoare asemenea evenimente să fie într-o mai largă manifestare, nu doar din punct de vedere al oficialităţilor, care depun câteva coroane şi al militarilor, care, vrând-nevrând, participă la asemenea evenimente. Şi bineînţeles, al clerului bisericesc, care deschide asemenea acţiuni. Cred că ar trebui gândite aceste zile şi să fie reprezentate şi instituţii de cultură, astfel încât să readucem în atenţie aceste zile şi semnificaţia acestor zile”, a concluzionat Bojin.
Programul dedicat zilei de 9 mai continuă, de la ora 17, în Parcul Rozelor, unde vor avea loc concerte de muzică folclorică şi muzică uşoară.
Manifestările se vor încheia duminică, 12 mai, cu un spectacol de muzică şi lumină organizat de Filarmonica Banatul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!