La întrebarea „ce mai faci?”, directorul Filarmonicii a răspuns precum Magellan: străbat lumea în lung şi-n lat. Concret, Ioan Coriolan Gârboni căuta şi număra astăzi toate pontoanele şi ambarcaţiunile disponibile în Timişoara şi împrejurimi. Nu pentru vreo expediţie în Pacific, ci pentru un nou concert nocturn pe Bega.
„Mă gândisem să organizez în acest an concertul de Ziua Europei la Spitalul Judeţean sau într-una dintre pieţele din cartiele istorice al oraşului, dar foarte mulţi timişoreni mi-au solicitat să repetăm spectacolul de pe Bega, eveniment care a avut un succes extraordinar. Chiar acum caut pontoane şi ambarcaţiuni care să poată fi scena spectacolului din 9 mai”, ne-a declarat Gârboni.
Directorul filarmonicii timişorene susţine însă că numai locul va fi acelaşi, însă tema, scenariul, programul muzical şi costumele protagoniştilor vor fi cu totul altele decât la spectacolul din 2008. „Vom începe la ora 21, pentru că este foarte important să fie după apusul soarelui, pentru efectele speciale pregătite. Vom avea două soliste din Coreea de Sud şi, tot ca solistă, pe cea mai tânără concertmaestră a unei filarmonici din România, violonista Cătălina Costin. Scena va fi, ca şi data trecută, vizavi de Flora, însă în rest totul va fi altfel”, a dezvăluit Gârboni.
La concertul susţinut în 9 mai 2008, primul din seria de evenimente realizate de Gârboni în spaţii inedite, au asistat mii de timişoreni. De pe ambele faleze ale Begăi, ei i-au putut vedea şi auzi pe artişti, care au cântat pe un ponton, iar spectacolul a fost transmis live şi pe ecrane gigant. Punctul culminant al spectacolului a fost apariţia unei „sirene” într-o gondolă, care a lăsat în urma ei, pe apă, o adevărată trenă de flori. Jonglerii cu flăcări şi un foc de artificii au completat atmosfera. Gârboni a mai organizat astfel de show-uri la Pădurea Verde, pe aeroport, pe un şantier şi la Mănăstirea Şag.
Gradina de Vara din Timisoara, inaugurata cu un concert dedicat Zilei Europei
Citiți principiile noastre de moderare aici!