„Candidatura la statutul de Capitală Europeană a Culturii pentru 2021 este una foarte complexă. A câştiga competiţia pentru acest titlu nu este deloc un lucru uşor, nu este suficient să se facă lobby. Noi ne pregătim temeinic candidatura şi foarte multe lucruri din cele care se întâmplă în oraş acum vor reprezenta atuuri ale Timişoarei în competiţia în care vom fi incluşi, în care noi deja ne-am anunţat participarea. Şi, desigur că agenda culturală bogată a Timişoarei din acest an – susţinută printr-un buget cu 43 la sută mai mare decât a fost cel pentru cultură în 2012 – va fi un atu important pentrru noi în respectiva competiţie”, a spus Robu.
El a precizat că pentru elaborarea unei strategii va fi creată o comisie de elaborarea a strategiei culturale a Timişoarei, din această comisie putând face parte orice timişorean.
„Dincolo de toate aceastea, însă, este necesar să avem o strategie pentru cultură. Avem un proiect, împreună cu Institutul Intercutural din Timişaora, în cadrul căruia va fi elaborată strategia culturală a Timişoarei. Eu îmi doresc să capacităm în acest demers tot ce are bun Timişoara şi, de aceea, începând de astăzi, pe site-ul primăriei va apărea o secţiune dedicată depunerii de candidaturi individuale pentru cooptarea în comisia de elaborare a strategiei pentru cultură a muncicpiului Timişoara. Orice persoană cu competenţe în domeniu îşi poate depune candidatura. Echipa pe care o vom constitui vrem să fie cea mai bună cu putinţă, cea mai potrivită pentru un asemenea demers. Mai întâi vrem să constituim echipa, vom stabili câteva repere, vom stabili volumul de muncă necesar în funcţie de disponibilitatea membrilor comisiei şi ne vom fixa un termen final pentru depunerea materialului”, a precizat Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!