„Chiar luni dimineaţă, la şedinţa operativă cu directorii de regii şi societăţi ale primăriei, le-am cerut tuturor să se mobilizeze, doar directorului de la Colterm i-am spus să o lase mai moale, i-am transmis că nu mai este frig şi că prin urmare Coltermul trebuie să îşi reducă producţia de agent termic, astfel încât să lucrăm adaptat noilor condiţii meteo. I-am atras atenţia să nu facem risipă, să nu ajungem să încărcăm nejustificat facturile cetăţenilor, dar până la urmă, dincolo de ceea ce poate să facă şi va face Coltermul, este foarte important ce facem fiecare dintre noi din postura de consumator, închizând parţial caloriferul în funcţie de necesităţi. Tehnic vorbind, Coltermul nu dispune de o tehnologie care să fie foarte adaptivă, să poată să genereze agent termic fix atât cât ar fi potrivit. Este foarte important să-şi reducă şi cetăţenii cantitatea de agent consumat, pentru că din păcate tehnologia pe care o avem la aceste centrale mari nu permite o foarte mare adaptabilitate, se poate regla între anumite marje, şi atunci cel mai bun reglaj este la nivelul consumului”, a afirmat, marţi, primarul Nicolae Robu.
Reprezentanţii societăţii de termoficare spun că vor opri căldura furnizată în sistem centralizat în funcţie de temperaturile exterioare.
„Avem nişte parametri pe care îi respectăm, căldura se furnizează oricum la parametri în funcţie de temperaturile exterioare. Va fi oprită atunci când se vor înregistra temperaturi exterioare mai mari de 10 grade Celsius timp de trei zile consecutiv, atât ziua cât şi noaptea, dar asociaţiile de proprietari au posibilitatea să închidă căldura de la vanele de branşament ale fiecărui imobil, în funcţie de programul pe care şi-l stabilesc dacă doresc. Cel mai bine este să-şi regleze fiecare de la bloc”, spune purtătoarea de cuvânt a Colterm, Laura M. Bondrilă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!