Timișoara este văzută din dronă, cu ocazia unui nou episod al proiectului „Educația la înălțime”. Profesoara de istorie Adriana Bălaj face un tur inedit, cu povești uimitoare despre trecutul Timișoarei. Lecția abordează mai multe momente din parcursul orașului, momente care au fost definitorii în istoria urbei dar și felul în care este prezent programul cultural în oraș, în 2023 – anul deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii.
„Fiecare lecție pe care o susțin în cadrul proiectului «Educație la Înălțime» este specială, dar de această dată este cu mai multă emoție pentru că este de acasă. Timișoara e comunitate și culoare! Vă invit să o (re)descoperiți alături de mine, miercuri, 22 noiembrie, de la 10:00”, a scris profesoara Adriana Bălaj pe pagina ei de Facebook.
Printre obiectivele care vor fi vizitate în turul virtual sunt punctele centrale de interes, precum Piața Unirii și cartierul Fabric. Nu putea lipsi vizita la Memorialul Revoluției din 1989, unde profesoara Adriana Bălaj le va povesti copiilor despre evenimentele care au dus la intrarea României în democrație. Elevii sunt invitați să descopere latura multiculturală a Timișoarei, care are ca specific conviețuirea în armonie a mai multor etnii, în decursul istoriei.
Lecția va cuprinde și o parte interactivă, în care elevii participanți la proiect vor avea ocazia să câștige premii în cărți.
„Educație la Înălțime” înseamnă lecții multidisciplinare care dau aripi profesorilor. La propriu. Cu ajutorul dronelor, profesorii își poartă elevii la sute și mii de km distanță în locuri de vis, spectaculoase și relevante în procesul de învățare. În locuri menite să îi inspire pe copii și să le arate că lecțiile pot fi un adevărat spectacol de culori și de interactivitate.
Imaginați-vă o lecție specială în care elevii intră în direct cu un loc extraordinar, de unde urmăresc imagini transmise cu o dronă, iar un profesor entuziast le răspunde la întrebări chiar de la fața locului. Așa a început proiectul-pilot „Educație la înălțime”, în 2020, în județul Hunedoara, unde elevi din trei școli rurale din munții Orăștiei au intrat în direct cu profesori aflați în locuri spectaculoase din diferite colțuri ale țării, spun organizatorii.
În primăvara 2021 proiectul a fost extins la nivel național datorită parteneriatului cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României.
Trimite articolul
Xce atata educatie si noi nu avem tramvaie