Chiar dacă e lipsit de opulenţa anilor trecuţi, salonul a adus la start principalii producători de vinuri româneşti. Nu lipsesc nici firmele specializate care oferă utilajele pentru vinificaţie. Timp de trei zile amatorii băuturii din struguri vor putea degusta vinurilor din recolta ultimilor ani, vor participa la show-uri gastronomice sau vor putea discuta cu somelierii despre cum se potriveşte un anumit tip de vin cu o mâncare de calitate.
Oferta este una bogată, sunt prezente în standuri 499 de soiuri de vin, numai bune pentru a fi degustate. Sunt invitaţi la acţiune atât specialiştii, cât şi cetăţeanul de rând. “Una dintre scopurile noastre atunci când am decis să lansăm acest salon a fost educarea românilor. Ei trebuie să ştie cum se bea un vin, ce înseamnă un vin bun”, spunea Lucia Pârvu, oenolog, organizatorul Salonului Internaţional al Vinurilor.
Cum unei ediţii jubiliare i se potriveşte şi un eveniment pe măsură, organizatorii au gândit Gala Vinurilor Premium. O acţiune de cea mai înaltă ţinută, unde fiecare dintre cele 20 de crame înscrise cu stand la expoziţie îşi va prezenta cel mai de valoare vin pe care îl are în colecţie. Va fi o prezentare de zece minute pentru fiecare producător, desigur urmată de degustări.
Gala va avea loc sâmbătă la prânz. Tot sâmbătă va avea loc şi premierea celor mai bune vinuri prezentate în cadrul Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, ce a avut loc în zilele dinaintea Salonului.
Vineri incepe la Timisoara editia a zecea a salonului Vinvest
Citiți principiile noastre de moderare aici!