Iată cum trebuie depozitate corect alimentele:
Lapte
Din păcate, laptele depozitat în lada frigorifică se poate separa în bucăți mai solide și în părți apoase atunci când este dezghețat. Va fi sigur de mâncat, dar nu este exact cea mai bună consistență pentru cerealele de dimineață sau pentru cafea.
Cartofi
Cartofii au un conținut ridicat de apă, deci după ce au fost depozitați în congelator poți să te trezești cu cartofi moi. Dacă gătești o masă cu cartofi și speri să poți îngheța resturile, dă-i înainte. Cartofii gătiți nu vor fi la fel de moi ca cei cruzi, iar schimbarea texturii nu va conta prea mult.
Mâncăruri prăjite
Alimentele care au fost prăjite vor pierde crusta mai tare dacă sunt înghețate, iar nimeni nu dorește alimente prăjite și moi. Alternativa este ca alimentele pe care voiai să le prăjești să le bagi mai întâi în cuptor.
Ouă crude
Ouăle crude în lada frigorifică sunt de evitat. Conținutul de apă din ou se va extinde atunci când îngheață, ceea ce poate provoca fisuri exterioare și va face oul vulnerabil la bacterii. Dacă dorești să îngheți ouăle, scoate-le din coajă, bate-le până când sunt bine amestecate și depozitează-le într-un container etanș cu o etichetă.
Brânzeturi moi
Depozitarea brânzeturilor moi în congelator va avea un rezultat similar cu stocarea laptelui acolo. Când vine vremea să le mănânci, vei da de bulgări apoși, care de multe ori vor strica textura alimentelor cum ar fi brânza topită și smântâna.
Legume și fructe crude
Orice legume sau fructe care au o concentrație mare de apă, cum ar fi țelina, castravetele, salata verde și pepenele verde nu vor supraviețui în lada frigorifică, deoarece apa din interior va forma rapid cristale de gheață. Asta înseamnă că atunci când vine timpul să le dezgheți, tot ce va rămâne va fi o mizerie necomestibilă.
Carne decongelată
Dacă ai scos bucățile de porc din lada frigorifică pentru a le găti la cină, nu mai recongela resturile. Alimentele dezghețate și înghețate din nou pot atrage mai rapid bacterii dăunătoare față de carnea care nu a fost în congelator. Cea mai bună opțiune este să gătești carnea la temperatura potrivită și să o mănânci sau să o bagi din nou în ladă după ce ai gătit toate potențialele bacterii.
Alte alimente care nu au ce căuta în lada frigorifică: iaurt, paste, orez, maioneză, anumite mirodenii.
(158127)
Citiți principiile noastre de moderare aici!