Este al doilea concurs organizat de Primăria Timișoara pentru Centrul de Proiecte, după ce la primul a fost interesat un singur om, cel care conduce acum centrul. Au fost „relaxate” condițiile, iar acum s-au adunat 41 de doritori. Numărul lor s-a înjumătățit după proba scrisă, după care au rămas 20 de candidați pe cele șase posturi: contabil-șef, economist, consilier juridic, expert relații publice și comunicare, expert programe și proiecte și inspector de specialitate programe și proiecte.
Cei rămași în competiție au susținut marți interviurile, ultima probă. Au fost aleși șase oameni care vor fi angajați cu salarii de bază cuprinse între 5.606 și 12.829 de lei. Deocamdată nu știm cum se numesc, pentru că toți sunt au apelat la GDPR pentru a nu li se face publice numele.
- Candidatul 021 este noul contabil-șef al Centrului de Proiecte, care a fost declarat admis cu 75,55 puncte după interviu. A fost ales din trei persoane.
- Candidatul 008 este noul economist, ales din doi candidați, cu 67,5 puncte.
- Candidatul 032 este noul inspector de specialitate programe și proiecte, admis cu 93,99 puncte, din doi candidați rămași în cursă.
- Candidatul 013 este noul expert programe și proiecte, ales din cinci candidați, cu un punctaj de 93,99.
- Candidatul 034 este noul expert relații publice și comunicare, admis cu 83,33 puncte din totalul de șapte candidați rămași.
- Candidatul 024 este cel mai slab pregătit și a fost admis cu puțin peste jumătate din punctajul posibil. Este viitorul consilier juridic al Centrului de Proiecte Timișoara, admis cu 56,66 puncte.
Centrul de Proiecte Timișoara are sediul în clădirea renovată recent de primărie pe str. Vasile Alecsandri 1 și are, deocamdată, un singur angajat, pe directorul Alexandra Rigler.
Centrul a fost înființat în prima fază în vara anului 2020 și a fost transformat recent de noua administrație. Are prevăzute șase posturi: un director, un contabil-șef, un consilier juridic, un inspector de specialitate și doi experți, iar salariile de bază sunt cuprinse între 5.606 lei și 12.829 lei, brut. Structura se va ocupa de tot ce înseamnă finanțări nerambursabile în domeniile cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Încă e „bătaie” pe posturile de la Centrul de Proiecte Timișoara. 20 de candidați merg la interviu
Trimite articolul
XIlustrativ, oamenii sunt… numere, coduri… In urma deciziei lui 026, cetatenii sunt obligati sa faca si sa dreaga… curat transparenta… desigur, in articol e vorba, deocamdata, doar de un concurs…
-
oamenii au loc de munca si nu au nevoie (pentru distractia publicului) sa fie concediati pentru o incercare (nereusita) de a schimba locul de munca.
-
Dar dupa ce castiga concursul, aflam cate ceva despre ei? Ca e clar ca pentru anumite manareli faza cu confidentialitatea e mana cereasca… o sa o tot invoce, pentru ca la umbra ei se doarme… pardon, lucreaza mai bine. Functia publica nu ar trebui sa fie huzureala la umbra, ci activitate clara, in vitrina! Cetatenii sunt cautati si in izmene daca e la o adica exact de catre functionarii publici megasensibili cand e vorba de viata LOR privata – cumva treaba asta e o logica rasturnata, inversata. Vrei la stat, vrei sub umbrela protectoare a statutului de functionar? OK, dar atunci mai lasa deoparte din confidentialitatea numai buna de manareli in spatele ei. Nu ne intereseaza ce faci acasa, cu cine tii la fotbal sau ce carti citesti – dar ne intereseaza cat stai la birou, unde calatoresti pe banii publici si de ce, ce experienta ai, cate rude ai in institutie, ce incadrare politica, cum vezi anumite probleme de interes general samd. Exista o zona de transparenta pertinenta, nu incepeti sa va obisnuiti cu numere in loc de nume, stil corporatie de roboti…
-
Domnule Ionel, toate astea spuse de dvs nu se regăsesc în România și nu se vor găsi vreodată în mersul societății de zi cu zi. Cu stimă, un diasporean !
-
-
-
Unul dintre acele numere sunt eu. Am invocat GDPR pentru a-mi proteja datele (este opțiunea fiecărui candidat dacă să îi fie afișat numele sau nu). Desigur, numele angajaților vor fi aflate de îndata ce se vor prezenta la post. Și eu sunt foarte curios dacă acele persoane sunt unele profesioniste sau nu. Dacă da, mai avem o șansă. Dacă nu, „oamenii noi” sunt doar o iluzie. Nu de alta, dar cel puțin în cazul meu proba „interviului” a fost o bătaie de joc – lipsă profesionalism, timp scurt și lipsa totală de interes în testarea abilităților.
Daca candidatul 024 e absolvet de drept de la Vest… Nu ma mira.