În Sala Barocă a Muzeului de Artă este deschisă o inedită expoziţie: „Picturi pe sticlă ale bunicilor Timişoarei”. Alături de expozanţii cu vârste cuprinse între 64 şi 88 de ani, la vernisaj au fost prezenţi copii din 3 şcoli timişorene: şi unii, şi ceilalţi, intens emoţionaţi de eveniment. Cele 31 de lucrări, realizate în cadrul Cercului de Art-terapie de beneficiarii celor 3 centre de zi pentru persoanele vârstnice din Timişoara, înfăţişează clădiri ale oraşului sau tratează teme religioase : Piaţa Unirii, Domul Romano-Catolic, Opera Naţională, Piaţa Victoriei, Buna Vestire, Naşterea Domnului, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril ş.a. “Nu e niciodata prea târziu să-ţi descoperi talentul, vocaţia sau plăcerea de a picta şi oricând poate fi un moment bun să înveţi ceva frumos”, a subliniat Cristina Bugariu, îndrumătoarea seniorilor în tainele picturii.
“La început am zis că eu nu pot să fac asta, că sunt antitalent la desen, dacă era ceva cu croşetat sau brodat, dar nu pictură, nu e de mine. Doamna Bugariu a reuşit să mă convingă să încerc, ne-a învăţat tehnicile picturii pe sticlă, acum sunt fascinată şi am ajuns să am, de exemplu, o lucrare vândută în Germania”, povesteşte Maria Vasile, o entuziastă expozantă.
Lucrările bunicilor vor rămâne pe simezele Muzeului de Artă până vineri, 22 martie 2013, când, de la ora 18, ele vor fi licitate, iar banii obţinuţi vor constitui un fond pentru seniorii din centrele de zi aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, a anunţat muzeograful Marius Cornea. Inedita licitaţie va fi condusă de col (r) Grumuş, iar preţul de pornire pentru fiecare pictură va fi 100 de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!