Primarul Timişoarei a îndemnat marile companii să se implice mai mult în viaţa comunităţii sprijinind educaţia, cultura şi sportul. A venit şi cu o sugestie directă, aceea ca firmele mari să ”preia” câte o grădiniţă din oraş în care să investească, dar le-a propus şi să sprijine teatrele, filarmonica sau echipele de sport ale urbei. Asta, în condiţiile în care noul primar a venit cu o nouă filozofie în privinţa susţinerii sportului local din bani publici, iar principalele sale obiective la acest capitol sunt alocarea de fonduri importante de la bugetul local pentru noua echipă de fotbal a oraşului ACS Poli Timişoara, 4 milioane de lei pe an mai exact, susţinerea baschetului masculin, exclusiv BC Timişoara, prin alocarea unor sume consistente de bani, şi susţinerea echipei de rugby RCM Timişoara, apoi urmând alte echipe, dar numai câte una din fiecare sport practicat în Timişoara, masculin şi feminin, şi cu condiţia ca acestea să nu joace în diviziile inferioare. Robu spune că vor fi sprijinite şi celelalte echipe sportive, dar… nu vor primi sprijin financiar.
Revenind la apelul lansat către marile companii, edilul speră ca acestea să răspundă pozitiv chemării sale.
„Am lansat un apel către mediul de afaceri din Timişoara, în primul rând către marile companii, companiile cu potenţial, de a se implica mai mult în viaţa sportivă, în viaţa culturală şi în educaţie. Eu cred că ele pot face foarte multe lucruri, unele chiar şi fac, şi am dorit să le dau un imbold în acest sens. Mă voi adresa acestor companii şi oficial. Le sugerez, spre exemplu, să preia câte o grădiniţă şi să se asigure de starea bună a spaţiului unităţii respective de educaţie, apoi de dotarea cu mobilier, cu jucării a grădiniţei respective, cred că se pot face lucruri deosebite şi cu bani care pentru o companie sunt chiar foarte puţini. Ar fi un exemplu chiar. Dacă unele companii ar începe sunt convins că şi altele le-ar imita”, a afirmat primarul Nicolae Robu.
Edilul a precizat că aceste societăţi nu se vor bucura de nicio facilitate în plus de la primărie dacă aleg să investească în grădiniţele urbei, ci de recunoştinţa părinţilor şi a sa, publicitate şi creşterea prestigiului.
„Companiile nu vor beneficia de recompensă pentru asta, decât sub formă de recunoştinţă şi de o creştere de prestigiu. Eu le voi promova, voi sublinia cu toate ocaziile că iată ce companii avem în Timişoara, ce lucruri bune fac pe lângă afacerea pe care o desfăşoară, dar nu vor beneficia de înlesniri fiscale şi alte lucruri de acest gen, decât de ceea ce este prevăzut la ora actuală prin legislaţia în vigoare”, a conchis Robu.
Rămâne de văzut câte companii se vor implica în astfel de proiecte de responsabilitate socială.
Citiți principiile noastre de moderare aici!