Echipei ACS Poli Timişoara i-au fost alocaţi, în 2013, aproape 7 milioane de lei doar din bugetul local. Promovarea în prima ligă a schimbat regulile jocului. Primarul Nicolae Robu a recunoscut că odată cu primirea acestei veşti a început să se gândească la mărirea alocaţiei pe care clubul o primeşte de la Primăria Timişoara şi Consiliul Local.
„Mă gândesc şi la o creştere a alocaţiilor bugetare, dar şi la atragerea mai multor parteneri privaţi cu contribuţii mai consistente decât au fost în liga a doua”, a declarat Nicolae Robu, fără a preciza la ce sumă se gândeşte.
În ceea ce priveşte eventualitatea cooptării unui investitor privat, primarul Timişoarei a spus că acesta nu va primi, în niciun caz, pachetul majoritar de acţiuni, pentru a se evita o epopee cum a fost în cazul Zambon.
„Eu am refuzat discuţiile (despre cooptarea unui investitor privat – n.r.) cât timp nu eram în postura de echipă promovată. Acum e momentul să discutăm. Cât timp eu voi fi primar – şi implicit voi fi implicat în acest proiect pe care eu l-am iniţiat – nu se va pierde controlul asupra acestui club de către autorităţile publice locale. Pentru nicio sumă cu care ar veni un investitor privat. Nu mai vrem să riscăm absolut nimic, nu vrem ca numele Poli să facă obiectul vreunei odisei. Ne dorim în primul rând să avem asociaţi din Timişoara, din judeţul Timiş, din Banat, pentru că Poli înainte de orice este o echipă a Timişoarei, a judeţului şi a Banatului, chiar dacă are iubitori worldwide”, a mai spus Robu.
În acelaşi timp, Robu doreşte implementarea modelului „socios”, la ACS Poli Timişoara, prin care fiecare fan al echipei să poată deveni acţionar.
„În Timişoara ar trebui să experimentăm modelul socios. Acum e momentul să readucem în actualitate această ofertă. Ne aşteptăm să ni se alăture cu contribuţii oricât de mici orice iubitor de Poli. Vrem ca Poli să fie şi din acest punct de vedere a tuturor. Ea este oricum echipa timişorenilor, cât timp cea mai mare parte de finanţare este de la bugetul local. Este şi echipa timişenilor, cât timp o altă parte din finanţare este de la bugetul judeţului”, a explicat Nicolae Robu.
Întrebat dacă se aşteaptă ca în etapa următoare să vină mai mulţi suporteri pe Stadionul „Dan Păltinişanu”, Robu a răspuns: „Oricum, în Liga a II-a au fost tot atâţia suporteri cât au fost şi când s-a jucat altădată în Liga a II-a. Am avut aproape la fiecare meci aproape 1000 de plătitori şi cam tot atâţia neplătitori. E foarte puţin… 1500-1800 de oameni înseamnă foarte puţin, dar nu ne făceam iluzii”, a concluzionat Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!