Clubul Rotaty Cetate Timişoara a demarat la începutul acestui an o campanie de reabilitare a unor şcoli şi grădiniţe din Timiş. Se dorea oferirea copiilor a unor condiţii decente în locaţiile unde aceştia învaţă: toalete, apă curentă şi apă caldă, fose septice. Deja au fost obţinute primele rezultate, a anunţat Horaţiu Rada, preşedintele organizaţiei. În primul rând au fost vizate: Şcoala cu clasele I-IV – Butin, comuna Gătaia, Grădiniţa cu program normal – Butini, comuna Gătaia, Şcoala cu clasele I-IV – Şemlacu Mare, comuna Gătaia, Grădiniţa cu program normal – Sculea, comuna Gătaia, Grădiniţa cu program normal – Şemlacu Mare, comuna Gătaia, Şcoala cu clasele I-IV – Percosova, comuna Gătaia, Grădiniţa cu program normal – Percosova, comuna Gătaia, Şcoala cu clasele I-IV – Cladova, comuna Bethausen, Grădiniţa cu program normal – Cladova, comuna Bethausen, Şcoala cu clasele I-IV – Leucuşeşti, comuna Bethausen, Şcoala cu clasele I-IV – Nevrincea, comuna Bethausen, Şcoala cu clasele I-IV – Bethausen, comuna Bethausen.
Rezultatele obţinute se văd deja. Astfel, s-a reuşit până la această dată modernizarea şcolii Butin integral, reamenajarea gradiniţei Butin dintr-un spaţiu plin cu umezeală într-un spaţiu nou şi amenajarea grupurilor sanitare în interiorul şcolii fiind racordat la apa respectiv retea de canalizare.
Costul investiţiei din Butini a fost de 138.494 lei la care s-a adăugat suma de 80.000 lei, sumă cu care s-a realizat locul de joacă şi parcul din localitate. La finalizarea lucrărilor au pus umărul şi o firmă din Gătaia, extrem de generoasă.
Tot în această perioadă s-a modernizat şcoala şi gradiniţa din localitatea Şemlacul Mare ,costul investiţiei fiind de 48.242 lei urmată de amenajarea grupurilor sanitare din localitatea Sculea unde valoarea investiţiei este de 27.288 lei.
În acest moment este în derulare construcţia unor grupuri sanitare la şcoala din comuna Bethausen, unde valoarea investiţiei este de 58.968 lei. Toate aceste proiecte s-au realizat prin susţinerea de către parteneri şi sponsori care au înţeles nevoia de implicare într-un asemenea proiect.
Suma totala cheltuită pentru realizarea obiectivului mai sus menţionat este de 352.952 lei, aproximativ 80.000 euro, iar lucrările au fost realizate în mai puţin de 4 luni. Pentru a rezolva toate problemele propuse, rotarienii mai au nevoie de aproximativ 200.000 de lei.
„Noi sperăm şi aşa ne-am propus ca proiectul nostru să fie adoptat la nivel de district, să fie implementat şi de alte cluburi Rotary. Ceea ce am făcut noi este un bun exemplu că se poate, iar acesta poate fi în continuare urmat şi de alţii”, a mai declarat Horaţiu Rada.
Citiți principiile noastre de moderare aici!