Cele 11 facultăţi au avut fiecare de câte un stand unde elevii putea găsi informaţii utile. Facultăţile şi-au prezentat oferta într-un mod inedit. Dacă cei de la Facultatea de Fizică le-au prezentat elevilor unele experimente, cei de la Facultatea de Muzică au venit cu instrumentele în holul universităţii şi i-au încântat pe cei prezenţi.
„Oferta noastră este cât se poate de variată. La instumente pot veni atât cei care absolvă liceele de muzică, la teatru au nevoie de voinţa, ambiţie şi talent. La noi se dă admitere. Încă nu s-a stabilit taxa, era foarte mare, 10.000 de lei pe an. Noi, cadrele didactice, sperăm că va scădea”, ne-a spus Ecaterina Căpraru, aist. univ la Facultatea de Muzică.
Elevii, prezenţi într-un număr foarte mare, au venit de la mai multe licee din oraş, dar şi din afara Timişoarei, fie în grupuri organizate, fie individual. „Sunt la un liceu cu profil informatic şi aş vrea să continui în acest domeniu. Am venit deocamdată să mă interesez şi voi lua o decizie dacă va fi Timişoara sau voi merge în străinătate. Din ceea am aflat până acum am observat că se pune foarte mare accent pe programare, ceea ce m-a încântat pentru că îmi place programarea şi imi mai place că sunt unele materii facultative”, ne-a spus Adrian Nastase, elev la Colegiul Naţional „Vasile Goldiş” din Arad.
Elevii care nu au reuşit să afle care este oferta educaţională pentru noul an universitar o pot afla şi mâine în cadrul aceluiaşi eveniment care va avea loc între orele 9-15.
Citiți principiile noastre de moderare aici!