Licitaţia de păpuşi a fost prezentată de Mihaela Călin, prezentatoarea Observatorului Matinal de la Antena 1. Cea mai scumpă păpuşă, „Eden”, a fost adjudecată de Maria Grapini, în schimbul sumei de 5500 de lei.
În numele Ministrului Educaţiei, Andreea Marin a licitat o păpuşă pentru 2500 de lei. La rândul ei, „Zâna Surprizelor” şi-a adjudecat păpuşa „Andreea”, pentru fiica sa, în schimbul sumei de 1100 de lei.
„Avem nevoie şi de sprijin în teritoriu, nu doar la Bucureşti. Cred că atunci când vom reuşi să invităm şi să învăţăm comunităţile să lucreze pentru ele, să se ajute singure, vom face un pas înainte”, a declarat Andreea Marin înainte de începerea Galei.
O altă licitaţie din cadrul evenimentului a fost cea a unui tricou al fotbaliştilor de la Poli şi a unei mingi cu care aceştia au învins Steaua în Cupa României. Tricoul a fost vândut în schimbul sumei de 500 de euro, iar mingea pentru 700 de euro. În cadrul Galei a avut loc şi o licitaţie de artă, iar suma adunată din această licitaţie se ridică la 9000 de euro. De asemenea, cei prezenţi au luat parte şi la un concert Andra.
Gala pentru educaţie are ca scop reducerea abandonului şi absenteismului
Evenimentul Gala pentru educație este parte a campaniei de prevenire şi reducere a fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar, „Hai la școală!”, demarată de UNICEF în anul 2010. Banii adunaţi vor merge la şcolile din Berini şi din Sacoşu Turcesc.
Pentru a urma cursurile gimnaziale, copiii din Berini trebuie să parcurgă opt kilometri pentru a ajunge la școala din Sacoșu Turcesc. În anul 2011, la școala din Sacoșu Turcesc nu a absolvit clasa a VIII-a niciun elev din Berini, iar o singură elevă a trecut în clasa a VIII-a. Gala a fost organizată în parteneriat de Rotary Club Cetate Timișoara şi UNICEF România.
„Pentru noi, Rotary Club Cetate, este cel mai important eveniment pe care l-am organizat de 9 ani de când este înfiinţat clubul nostru. Parteneriatul cu UNICEF este un început şi sperăm că an de an o reuşim să facem această gală pentru educaţie, pentru a oferi o şansă mai bună copiilor din judeţul Timiş”, ne-a spus Gabriela Puskaș, președinte Rotary Club Cetate Timișoara.
Intervenţia în cazul acestor copii care abandonează şcoala are trei direcţii de acţiune: intervenţie la nivelul şcolii, intervenţie la nivelul familiei şi intervenţie la nivelul comunităţii. “Ne dorim să facem şcoala un loc mai prietenos şi primitor care să-i facă pe copii să-şi dorească să rămână la şcoală şi încercăm să-i învăţăm pe profesori să-şi adapteze metodele de predare în aşa fel încât să le facă atractive şi pe înţelesul copiilor. Sunt cursuri şi pentru directori şi pentru cadrele didactice. Deja o serie de cursuri s-au întâmplat şi vor continua şi la nivelul şcolii şi la nivel regional. Intervenim la nivelul familiei încercând să -i facem pe părinţi să conştientizeze cât e de importantă educaţia pentru viitorul copiilor lor şi că prin educaţie vor reuşi să spargă acest cerc vicios al sărăciei. La nivelul comunităţii ne dorim să ne implicăm şi să conştientizăm toţi factorii din comunitate să pună umărul la această campanie”, ne-a spus Luminiţa Costache, specialist în politici sociale în cadrul UNICEF România.
“Considerăm că educaţia este singura şansă a copiilor de a fi integraţi în societate. La momentul de faţă, cadrele didactice nu sunt pregătite să lucreze cu aceşti copii, au nevoie de o atenţie specială. Prin aceste cursuri cred că toate cadrele didactice vor reuşi să comunice altfel cu părinţii, vor învăţa să comunice altfel cu copiii cu care avem probleme”, ne-a spus Ozana Crăciunaş, directoarea Şcolii cu clasele I-VIII din Sacoşul Turcesc.
Prima Gala UNICEF in beneficiul copiilor din judetul Timis
Citiți principiile noastre de moderare aici!