Cititorii noștri atrag atenția că au fost înșelați de angajații PMT, după ce au făcut diverse sesizări pe aplicația specială de mobil a primăriei. Mai exact, ba li s-a răspuns că a fost rezolvată problema, ba că nu este de competența unui anumit serviciu.
Un timișorean ne-a scris că a depus o sesizare pentru deșeuri abandonate de o săptămână pe str. Tapia, în 29 august. La un moment dat i s-a răspuns că deșeurile, între care se găsea și un frigider vechi, au fost ridicate în 6 septembrie. În 12 septembrie, numărul gunoaielor creștea, iar în 7 octombrie frigiderul era tot acolo. Omul s-a enervat și a postat toată povestea pe Facebook, iar la câteva zile gunoiul a fost ridicat. Acum se adună din nou, ne-a scris acesta.
Un alt cititor a decis să ne scrie pentru că cei din Primăria Timișoara nu s-au arătat dispuși să rezolve o problemă. Chiar dacă a depus o sesizare pe aplicația oficială a municipalității încă din 20 august, cu privire la buruienile care cresc în neștire pe str. Musicescu. Tion.ro a scris despre problema de pe str. Musicescu încă din luna iunie a anului trecut.
„Pozele sunt făcute pe str. Musicescu, cea mai densă junglă fiind la nr. 162, unde este o casă nefinisată de mulți ani și nelocuită. Stau și mă întreb pe unde ar trebui să meargă mamele cu copiii în cărucior? Aceeași vegetație se vede și la începutul filmării din articolul din iunie, așadar are o vechime de mai mult de un an. Răspunsul primăriei urmare a sesizării mele vine după o întârziere mai mare de 30 de zile (termen legal pentru răspuns) și arată indiferența”, ne-a scris timișoreanul revoltat.
Care este răspunsul primăriei, vă întrebați? Unul foarte „respectuos”: „societatea prestatoare de servicii pe spațiile verzi efectuează lucrări de întreținere doar pe domeniul public”.
Desigur, și Poliția Locală se află tot în subordinea primăriei, agenții fiind responsabili, conform HCL 371/2007, cu „identificarea și luarea măsurilor legale în cazul proprietarilor de terenuri de pe raza municipiului Timișoara care nu și-au întreținut terenurile deținute”.
Aplicația „Primăria Timișoara” a fost lansată în 26 iunie 2018 și poate fi descărcată fie din Apple Store, fie din Google Play Store, gratuit. A fost creată gratuit de firma Expertissa, cu care primăria are contract pentru întreținerea site-ului, management documente și pentru mentenanța calculatoarelor funcționarilor publici.
Sesizările se pot face pe diverse probleme, fie că este vorba despre mașini parcate ilegal, despre străzi și trotuare, piste de biciclete cu probleme, iluminat public, semne de circulație și trafic rutier, gunoi și vandalism, mediu, parcuri și spații verzi, transport în comun, apă și canalizare, construcții și terenuri, ordine publică și chiar și despre angajați ai Primăriei Timișoara.
UPDATE. Timișorean: Am făcut o solicitare în 2017, pentru un copac uscat. Cine răspunde dacă pică peste un pieton?
Un alt timișorean susține că a transmis o sesizare încă din septembrie 2017 către mai mulți responsabili din Primăria Timișoara, dar și către Poliția Locală, însă nu pe aplicația primăriei, care nu exista atunci, ci direct pe adresele de e-mail ale celor responsabili. Este vorba despre un copac uscat, care stătea să cadă pe Bd. Sudului nr. 33, și despre altul care trebuia cosmetizat.
Anul trecut, cei din primărie i-au răspuns omului, anunțându-l că „lucrarea privind defrișarea arborelui uscat, respectiv curățarea de ramuri uscate a mesteacănului situat în colțul aleii este inclusă în programul de lucrări al societății comerciale prestatoare de servicii pe spațiile verzi”.
A trecut și anul 2017 și nu s-a întâmplat nimic. În 26 iulie 2018, timișoreanul a scris din nou primăriei, când în zona despre care vorbim se efectuau lucrări la carosabil și trotuare. Fără succes. Luni, 15 octombrie, cititorul nostru a decis să trimită și pe adresa redactie@tion.ro sesizarea transmisă primăriei.
„A trecut mai bine de un an… poate se usucă de tot teiul și cade singur peste unul dintre copiii care trec zilnic pe trotuar. Cine va fi răspunzător pentru acest lucru? Asociația de proprietari? Primăria? Sau poate nimeni… așa a fost să fie? Mai în glumă, dar foarte serios, are Primăria Timișoara în plan să rezolve problema acestui tei uscat? Nu pot să cred că a trecut un an și nu s-a găsit soluție. Mai mult, la ultima sesizare nici măcar nu am primit răspuns”, ne-a scris Marius.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2071631″]
[related-post post_id=”2066934″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!