La sesizarea mai multor cititori, tion.ro a scris, în repetate rânduri, despre situațiile în care drumarii s-au apucat să asfalteze străzi sau să plombeze gropi pe vreme rea. S-a întâmplat și când Super Construct se ocupa de întreținerea străzilor din Timișoara, s-a întâmplat și acum, când Societatea de Drumuri Municipale are în grijă toate străzile din oraș.
Reporterii tion.ro au luat legătura de fiecare dată cu specialiștii de la drumuri. Șeful Super Construct ne spunea, în mai 2016, că „nu este nicio problemă că se fac asfaltări pe ploaie și că, în Germania, pe autostradă, se toarnă asfalt și când ninge”.
De această dată, reprezentanții primăriei ne-au spus că s-a luat decizia să fie plombate gropi pe ninsoare pentru a se evita situații în care acestea se transformă în cratere. Specialiștii din instituția de pe C.D. Loga ne-au spus că se folosește o tehnologie care permite asfaltarea la rece.
În timp ce drumarii astupă gropile, primarul Nicolae Robu face sondaje pe Facebook. Edilul îi întreabă pe timișoreni dacă sunt de acord cu plombări pe vreme rea sau nu.
„An de an, la tranziția iarnă-primăvară, în urma variațiilor mari de temperatură și a acțiunii substanțelor de deszăpezire, în drumurile orașului apar gropi. Vremea nu este favorabilă pentru lucrări de decopertare și reparație de anvergură și care asigură viabilitate remedierilor. Este de ales doar între a lăsa gropile așa cum sunt – ceea ce ar suprasolicita mașinile și ar crea disconfort și pericol de accidente – sau a le plomba, știind că ceea ce se face nu va ține prea mult timp. Ce preferați: să se lase gropile așa cum sunt până se face vremea bună sau să se facă plombe în condițiile date, chiar dacă se știe că n-o să țină”, i-a întrebat primarul Timișoarei pe prietenii de pe Facebook.
Nu a trecut mult timp până ce timișorenii au lăsat alte variante de răspuns. „A treia opțiune: să se facă asfaltare de calitate. Observ că mi-ați șters opțiunea asta…”, a comentat un utilizator de Facebook.
„Chiar dacă este o reparație provizorie, ea ar trebui să țină măcar una-două luni până la asfaltarea definitivă. Problema e că unele plombări provizorii nu țin decât câteva zile, timp mult prea scurt până la asfaltarea definitivă. Și problema cea mai mare este că apar gropi și pe străzile asfaltate recent integral”, a comentat altcineva.
Un alt utilizator i-a scris că ar prefera să se facă lucrările bine de început și l-a trimis pe primar la o vizită de lucru prin Suedia, unde sunt șase luni de iarnă.
Puteți vota aici în sondajul primarului.
Articole pe aceeași temă:
La Timisoara, gropile se plombeaza pe ploaie. Specialist: In Germania se toarna asfalt si cand ninge
Citiți principiile noastre de moderare aici!