Oficialii municipalităţii timişorene spun că iarna nu îi va lua pe nepregătite de această dată. Primarul Nicolae Robu afirmă că a primit asigurări în acest sens de la directorii celor două societăţi care trebuie să se ocupe de deszăpezirea oraşului.
„Este o tradiție aşa ca autoritățile să fie luate prin surprindere de ninsori, chiar dacă ninsorile vin la vremea lor… Nu cred că va fi cazul nostru, ne-a plăcut foarte mult iarna trecută și ne-am bucura dacă am avea o iarnă asemănătoare. Ne-a plăcut pentru că n-a prea fost zăpadă, după cum ne aducem aminte. Dar eu am aduse toate garanțiile că vom fi în stare să facem deszăpezirea. Societatea Drumuri Municipale este pregătită, și Retimul este pregătit.. Nu pot decât să-i cred pe directorii acestor societăți”, a declarat Robu.
În ceea ce priveşte plângerile din anii trecuţi, legate de faptul că unele străzi ale urbei au rămas sub nămeţi, pentru că n-a intervenit nimeni să le cureţe, primarul se aşteaptă la nemulţumiri… şi anul acesta.
„A fost o problemă, pentru că în contractual de deszăpezire pe care l-am moștenit, doar jumătate din străzile Timișoarei erau prevăzute. Prin urmare, nu aveam cum să plătim lucrări de deszăpezire pe jumătate din străzi. Am extins contractul cu încă vreo 300 de străzi, dar tot au rămas câteva sute fără contract, însă pe aceste străzi se spune că nu pot intra utilajele, pentru că sunt fie prea înguste, fie au accesul la ele îngustat la un moment dat. Noi avem 1.100 de străzi și sunt vreo 800 sub contract. Tot rămân 300 pe care nu se poate interveni…”, a adăugat Robu.
Anul trecut, cam pe aceeaşi vreme, reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţau că numărul arterelor pe care se va interveni a fost extins de la 423 de străzi, câte erau iniţial pe lista celor doi operatori care se ocupă de deszăpezire şi combaterea poleiului, la 610. Practic au fost adăugate încă 187 de străzi.
În 2010, consiliul local a aprobat delegarea gestiunii activităţii de deszăpezire – curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea acestora în funcţiune pe timp de polei sau îngheţ pentru o perioadă de 6 ani, oraşul fiind împărţit în şase sectoare. În urma licitaţiei, patru sectoare au fost câştigate de Retim, iar două de către SDM, contractele fiind încheiate în 2011.
Citiți principiile noastre de moderare aici!