Însoţit de câţiva specialişti de la minister şi de la Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a venit în inspecţie pe şantierele Autostrăzii Lugoj – Deva.
Aceasta nu este prima vizită inopinată efectuată de oficialii de la minister pe acest tronson aflat în lucru. Chiar în perioada sărbătorilor pascale o altă delegaţie a venit în vizită de lucru, iar verificările efectuate pe lotul 3 au provocat un miniscandal, constructorul de aici fiind ameninţat cu desfacerea contractului, fiind acuzat de lipsă de mobilizare şi lipsa muncitorilor pe teren, deşi imaginile realizate de o asociaţie cu activitate în domeniul infrastructurii arătau că, de fapt, sunt oameni la lucru.
UPDATE. Pe lotul 3 au ieșit la lucru doar 90 de muncitori și 70 de utilaje, care au dispărut când ministrul a plecat
Vizita lui Șova pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva a descoperit aceleași probleme pe care ministerul le-a constatat și până acum aici. Mai mult, reprezentanții ministerului au anunțat că pe șantier e o slabă mobilizare și știu că muncitorii au fost pe șantier doar atât timp cât a fost acolo ministrul, după care au plecat. Chiar și așa, anunțul aferent vizitei vorbește despre un progres de 82%, „însă există foarte multe probleme de calitate”, chiar dacă în urmă cu puțin timp în raportările oficiale vorbeau de un progres lunar de 0% și unul total de 79,8%.
„Pe cei 21 km ai lotului 3, specialiștii au constatat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție. Lucrau doar 90 de muncitori și 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul a părăsit șantierul. Asocierea a primit până acum penalități de 1,5 milioane euro. Stadiul fizic și financiar al acestui lot este de 82%, însă există foarte multe probleme de calitate pentru care MT și CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuții cu antreprenorul pentru remediere”, arată anunțul ministerial.
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a inspectat, marți, șantierele autostrăzii Lugoj-Deva, el fiind însoțit de reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, ai Poliției Rutiere și Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum și prefecții și președinții Consiliilor Județene Timiș și Hunedoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!