Începuturile firmei AZUR merg până în anul 1844, de când dateaza un atelier de produs lumânări şi săpun, acesta fiind premergatorul firmei pe care o înfiinţează, în 1923, Eugene Farber, sub numele de Fabrica Unită de Lacuri şi Vop¬sele.
Timp de 25 de ani, firma a crescut încontinuu, însă în 1948 a fost naţionalizată de regimul comunist. În 1998, fiul lui Eugene Farber, Dr. John J. Farber, a început negocierile cu statul român pentru a reintra în posesia fabricii deţinute de tatăl său, iar în 1999, grupul american ICC Industries, cu sediul în New York, condus de acesta a reuşit să cumpere pachetul majoritar de acţiuni.
“În 1999, după lungi negocieri, am reuşit să readuc în proprietatea familiei mele fabrica pe care tatăl meu a înfiinţat-o în 1923 şi pe care a condus-o şi dezvoltat-o până la momentul fatidic al naţionalizarii din 1948”, a povestit dr. John J. Farber.
De 15 ani, programul continuu de investiţii al ICC Industries, un grup de firme cu o vastă reţea comercială şi unităţi de pro¬ducţie în întreaga lume, a ajutat din plin la creşterea şi extinderea capacităţilor de producţie ale AZUR.
În toţi aceşti ani, AZUR a reuşit să se impună pe piaţă, fiind în prezent unul din principalii producători şi furnizori de răşini, lacuri şi vopsele din România.
“Le-am făcut o promisiune fermă: AZUR va creste, îşi va recăpată vechea strălucire, atât pe plan local, cât şi naţional. Tradiţia unui brand cu rezonanţa în Banat va renaşte!”, a mai declarat dr. John J. Farber.
Astfel, în data de 13 octombrie, AZUR va sărbători 15 ani de la privatizare şi 170 de ani de atestare, la eveniment fiind invitate să participe importante personalităţi ale comunităţii locale, de la primarul Nicolae Robu, la preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, sau prefectul Eugen Dogariu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!