„Am ajuns duminică cu copilul la patinoar, fericire nevoie mare, patine noi, prima dată când ia patine în picioare. La patinoar pustiu… am văzut că este trei sferturi negru, dar totuși am zis că poate patina, se spunea «alunecare 90% pe toată perioada, -40 și +40 de grade». Ne punem pe patinoar pregătiți să cădem că alunecă prea tare. Nimic. Încerc eu să văd cât de tare alunecă și aproape am căzut pe față că nu aluneca deloc. Am început să merg pe patinoar ca pe stradă, că altfel nu se poate. Și așa s-a terminat distracția noastră, ne-am scos patinele și duși am fost”, ne-a scris un cititor tion.ro.
Omul spune că patinoarul are bucăți mari de gheață pe el, este plin de noroi și impracticabil.
„Patinoarul e plin de noroi, are bucăți mari de gheață, unele plăci chiar se mișcă, nu mai stau bine îmbinate. Nu cred că a fost curățat până acum, în halul în care arată. Este foarte trist”, ne-a mai spus cititorul nostru.
Aproximativ 100.000 de euro a costat patinoarul sintetic din Parcul Copiilor. La inaugurare, primarul Nicolae Robu anunța că, dacă patinoarul are succes la tineri, mai face unul.
„Este un obiectiv pe care l-am dorit foarte mult, îl doresc foarte mult copiii Timișoarei. Am avut multiple solicitări de la copii, să le facem un patinoar. Iată, în sfârșit, l-am putut realiza și l-am realizat într-o tehnologie modernă, astfel încât el va funcționa pe tot parcursul anului. Tehnologia este una bazată pe un plastic special, care alunecă și care, prin urmare, nu necesită temperaturi speciale. Se va putea patina în bune condiții, pentru că alunecarea este la 90% din alunecarea de pe gheața cea mai bună, dar se menține la acest nivel pe tot parcursul utilizării, în timp ce suprafețele de gheață naturală după ceva timp de la folosință ajung să nu mai alunece la același nivel, ci să scadă alunecarea cu vreo 20%. Asta înseamnă că pe acest patinoar se alunecă chiar mai bine decât pe unul de gheață efectivă, după un anumit timp de folosință”, explica Robu la inaugurare.
Patinoarul din Parcul Copiilor este unul format din bucăți de material sintetic, ca un puzzle. Licitația pentru amenajarea acestuia a fost câștigată de firma Zitico SRL, care l-a construit cu aproape 440.000 de lei, bani luați din bugetul local.
Specialiștii primăriei spuneau că „suprafața patinoarului oferă o senzație diferită față de un patinoar clasic, de gheață naturală; lamelele patinelor după un scurt timp de patinat se vor încălzi și vor aluneca mai bine pe suprafața sintetică”. Practic, de patinoar ar trebui să se ocupe, cât se află în garanție, firma care l-a amenajat, dar edilul-șef anunța, recent, că municipalitatea va face licitație pentru a desemna o firmă care să-l administreze, pentru că primăria nu poate fi furnizor de patine și pentru că patinoarul nu este folosit, iar o societate ar putea să facă și o promovare mai bună pentru a-i atrage pe timișorenii amatori de patinaj.
UPDATE. Robu: Fără îndoială se va face curățenie
Este inadmisibil ca patinoarul să nu fie curățat, susține primarul Nicolae Robu. De această operațiune ar fi trebuit să se ocupe Direcția Tehnică și Direcția de Mediu din primărie, ne-a dezvăluit edilul-șef, care le promite timișorenilor că în cursul zilei de luni va fi curățată suprafața sintetică din Parcul Copiilor, iar amatorii de patinaj se vor putea plimba cu patinele pe plasticul special.
Articole pe aceeași temă:
Liber la patinat in Parcul Copiilor! Totul despre patinoarul sintetic din Timisoara
Timisoreni, vreti pe patinoarul primariei din Parcul Copiilor? Pregatiti-va sa platiti intrare!
Citiți principiile noastre de moderare aici!