„Nu vrem să discutăm acum despre infrastructura pentru bicicliști în general, ci să ne focusăm pe o problemă stringentă, care apare periodic: în momentul în care plouă, pistele vopsite devin un adevărat patinoar. Pelicula de apă formată pe vopseaua specială determină alunecări, căzături și chiar răniri, ceea ce face ca aceste piste vopsite să fie periculoase. Umiditate, frunzele căzute, noroiul, apa care rămâne pe pistă sunt factori care fac impracticabile pistele vopsite”, au anunţat cei de la Verde pentru Biciclete.
Pentru o mai mare transparență, reprezentanţii asociaţiei au anunţat că doresc să afle de la bicicliștii din Timișoara despre experiența lor pe pistele vopsite de biciclete. În acest scop a fost lansat un sondaj propriu, individual ce cel al primarului, disponibil pe site-ul VpB. În funcţie de rezultatele obţinute se va transmite un document cu opiniile culese către Primăria Timișoara.
Verde pentru Biciclete a gândit deja şi o serie de recomandări pentru realizarea pistelor: folosirea unei vopsele cu aderență sporită, de o calitate net superioară, delimitarea pistelor de biciclete prin vopsirea limitelor laterale cu o vopsea cu aderență mare (eventual reflectorizantă), folosirea unor balize sau a unor forme de semnalizare pentru sporirea protecției bicicliștilor în trafic și pentru atenționarea pietonilor cu privire la accesul restricționat în acea porțiune de drum/trotuar.
Alte articole pe aceeași temă:
Biciclisti, vreti piste verzi sau nevopsite? Nicolae Robu: mi s-a spus ca este buna vopseaua
Citiți principiile noastre de moderare aici!