Vă reamintim că în 2016, pentru că nu au găsit un brad potrivit, autoritățile locale l-au cumpărat din zona Gurahonț, județul Arad. În 2017, bradul a fost tăiat dintr-o curte din Dumbrăvița. Anul trecut, din lipsă de opțiuni, cei de la Primăria Timișoara au comandat bradul tocmai din Italia. Acesta a costat 7.000 de euro, o mare parte din această sumă fiind dată pe transport.
Autoritățile locale au căutat, însă, și alte soluții pentru împodobirea pieței în timpul sărbătorilor de iarnă.
„Mă întrebam de ce nu avem un pom artificial, unul sintetic. Mă gândeam la o structură metalică pe care, printr-un sistem de prindere, să fie puși brazi naturali mai mici”, afirma anul trecut Nicolae Robu.
Se pare, însă, că nici ideea asta nu a prins, în Piața Victoriei fiind instalat zilele acestea suportul pentru noul brad.
„Bradul are în jur de 15 metri înălțime și provine din zona Tomești. Va ajunge la Timișoara vineri, 22 noiembrie, și urmează să fie împodobit”, au precizat reprezentanții Primăriei Timișoara.
Cea de-a 13-a ediție a Târgului de Crăciun de la Timișoara va începe pe 1 Decembrie cu un concert Holograf și un spectacol de muzică populară. Oficialii primăriei spun că au pregătit și decorațiuni noi pentru acest an, după ce anul trecut au existat discuții referitoare la calitatea celor montate.
Articole pe aceeași temă:
Primăria aduce trupa Holograf la deschiderea Târgului de Crăciun 2019
Trimite articolul
Xaveti grija ca va pica naibii in cap orice are legatura cu primaria lui lache.
de ce nu impodobesc bradul ala mare dintre catedrala si opera?
e vara
Baaaa, iarasi faceti altfel decat face face toata lumea.
Iar va fata mintea idei noi.
In Tara in care stau, departe de Romania, prin Vest, unde in fiecare an se pune brad mare si inalt in mijlocul pietei este deja pregatit locul unde se pune bradul:
Este in pamant deja forat locul, este deja tzeava acolo montata in pamant. Peste vara este acoperit capatul tevii cu un capac, cu suprafata de sus asemenea pietii, de nici nu-l deosebesti vara de pavajul pietei.
Si acolo inainte de Targul de Craciun se desface capacul si se infige bradul. Si daca ninge, daca ploua, daca bate vantul si este furtuna, bradul acolo ramane intepenit!
La noi vad ca da jos metri intregi de pavaj, pune acolo un suport care va fi prins cu doua trei dibluri M10, poate si la primul vint va gonii vizitatorii!
Iar inventati gaura de la covrig, si faceti altfel, ca noi ne permitem.
Mai uitati-va si cum fac altii! Nu cred ca in Piata Sf.-Petru din Roma se da la o parte pavajul sa puna bradul!
parca vad . bradu costa 15 000 euro