Proiectul de hotărâre privind suplimentarea fondurilor pentru Parcul Copiilor, iniţiat de Direcţia de Mediu a municipalităţii, a fost aprobat cu unanimitate de voturi, chiar dacă unora dintre aleşi li s-a părut suspectă această solicitare. Şeful Direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa, a motivat că în parc există nişte linii electrice aeriene neizolate care ar trebui îngropate în subteran pentru că reprezintă un pericol pentru siguranţa copiilor, mai ales că unele jocuri vor depăşi înălţimea de opt metri.
„Acum ne-am trezit că siguranţa copiilor este pusă în pericol (…) Obiectivul Parcul Copiilor este important pentru întregul oraş, dar eu cred că trebuie să înceteze această serie a studiilor de fezabilitate unde venim apoi cu suplimentări de buget. Din păcate, nici de această dată nu se ia niciun fel de măsură nici împotriva firmei care a întocmit studiul nici împotriva proiectantului. Este un obicei extrem de prost la nivelul municipului Timişoara să venim cu tot felul de acte adiţionale şi suplimentări de buget”, a afirmat consilierul local Ciprian Jichici.
Fondurile alocate pentru Parcul Copiilor au fost în cele din urmă suplimentate cu suma de 1.283.000 de lei.
„Există o problemă care nu a fost rezolvată, este vorba de linia electrică aeriană care vine de pe strada Pestalozzi și trece parcul, sunt fire neizolate, e o linie veche. A doua linie, tot neizolată, vine din spatele fostei case a lui Ceaușescu și merge până în spate la fostul Palat al Copiilor. Dorim să le trecem în subteran şi acum există o lege care prevede acest lucru. (…) De asemnea, am solicitat toate fondurile necesare pentru ca în această zonă să putem pune și o stație trafo care să deservească Parcul Copiilor și Parcul Rozelor și să nu fie probleme în funcționarea viitoare. Suma despre care discutăm este undeva peste 200.000 de euro pentru lucrările în plus”, a explicat şeful Direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa. Acesta estimează că lucrările vor fi finalizate în luna mai. „Nădăjduim ca la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai să putem finaliza lucrările. (…) Forțele care sunt angrenate în lucrări depășesc în prezent 500 de oameni, având în vedere că lucrează trei firme, Horticultura, Drufec și Conselectrica”, a adăugat Ciupa. Trebuie spus însă că mulţi dintre cei care muncesc la ora actuală la reamenajarea parcului sunt deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara, forţă de muncă ieftină…
Cert este că, după mulţi ani în care locul a fost lăsat în paragină, Parcul Copiilor va fi inaugurat la sfârşitul acestei primăveri. Va avea 23 de zone tematice, pentru copii de toate categoriile de vârstă, iar jocurile vor fi aduse din Elveţia şi Germania.
Parcul Copiilor ar putea inghiti peste 2.000.000 de euro. Se cere suplimentarea fondurilor
Citiți principiile noastre de moderare aici!