Primul are loc marţi, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, iar cel de-al doilea, miercuri, la sediul central al CCIAT.
Firmele din judeţul Timiş vor putea obţine noi informaţii necesare afacerilor derulate prin intermediul a două noi seminarii organizate de CCIAT sub egida Instituţiei Prefectului Judeţului Timiș, de această dată în colaborare cu Direcţia Regională Vamală Timişoara și Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.
Acestea au fost programate marţi, respectiv miercuri, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, respectiv la sediul Camerei de Comerț din Piața Victoriei.
„Avem al șaselea eveniment cu Direcția Vamală unde se va discuta despre noul cod vamal european ce va intra în vigoare la 1 mai. La acest eveniment au confirmat prezența peste 60 de firme, mâine sperăm să fie și mai multe. După acest eveniment urmează al șaptelea seminar, organizat în colaborare cu Agenția pentru Investiții Rurale.
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale este un vechi partener al nostru, iar la acest eveniment au confirmat participarea peste 65 de firme, sperăm că o să fie mai multe având în vedere că este destinat fondurilor europene și că sunt vizați fermierii, investitorii și chiar autoritățile locale. Sunt firme care deja au trimis întrebări pentru cei doi co-organizatori, lucru care ne arată că interesul este unul mare”, a declarat Florica Chiriță, directorul CCIA Timiș.
Primul seminar, cel cu Direcţia Regională Vamală Timişoara, este realizat în parteneriat cu Asociația Română de Logistică. Acesta are loc marţi, de la ora 10, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT, iar tema întâlnirii va fi „Legislaţia vamală începând cu 1 mai 2016. Noul Cod Vamal Unional”.
„Toate aceste noi reglementări se adresează în primul rând agenților economici, pentru facilitarea comerțului licit. Vama va avea obligația să înregistreze toate procedurile, să aibă un control eficace și să îi descopere pe cei care vor să încalce legea. Se dorește ca schimburile de informații dintre autoritatea vamală și agenții economici să fie făcute prin sistem electronic”, a declarat, luni, Gabriel Moldovan, directorul Direcției Vamale Timișoara.
Un al doilea seminar, de această dată adresat mai ales celor din mediul rural, este organizat în special pentru fermieri, investitoril şi autorităţi locale care pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurală. Întâlnirea e programată miercuri, 20 aprilie, de la ora 10, în Sala CEDO a sediului central al CCIAT din Piaţa Victoriei, tema conferinței fiind: Oportunităţi de finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.
„Există un calendar de lansare a sesiunii de depunere de proiecte, practic față de anul trecut când am vorbit de 10 submăsuri lansate, anul acesta sunt lansate opt submăsuri noi, din care aș menționa măsura care se referă la grupele de producători și la cooperare în general, o măsură interesantă în contextul lobby-ului care se face pe zona asocierii, este binevenită și poate fi una de succes. Informația completă se poate găsi pe site-ul Agenției”, ne-a declarat Iulian Bucătaru, directorul general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timișoara.
Participarea la acţiuni se face gratuit, pe baza invitaţiei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!