Cele mai complicate probleme sunt în spitalele mari, în Spitalul Judeţean Timişoara şi în Spitalul Municipal. În saloane în care stau câte patru sau chiar șase bolnavi, expuse soarelui, căldura devine insuportabilă, mulţi dintre pacienţi aducându-şi de acasă ventilatoare pentru a se răcori. Depăşiţi de situaţie, fără susţinere financiară consistentă care să permită o ventilaţie corectă în spitalele pe care le conduc, managerii de spitale aproape că nici nu recunosc situaţia.
„Cine v-a spus că e cald în saloane? Pe ce secţie sunt probleme? Până acum ne-am descurcat destul de bine. Nu e vorba despre faptul că pacienţilor operaţi li s-ar putea suprainfecta rănile, ci despre faptul că, din cauza căldurii, pentru aceştia este mai greu de suportat intervalul postoperator”, spune dr. Gheorghe Nodiţi, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.
Reprezentanţii spitalelor mai spun că în aceste spaţii nu se pot instala aparate de aer condiţionat obişnuite. „Vă daţi seama că aceste aparate nu sunt acreditate, ele pot vehicula microbi sau praf ce pot avea urmări grave într-un spital cu bolnavi. Soluţia ar fi ca Ministerul Sănătăţii să ne acorde mai multă atenţie vizavi de personalul de îngrijire, să avem destui angajaţi astfel încât aceştia să se poată ocupa de bolnavi, dar şi să aerisească saloanele astfel încât temperatura să fie omogenizată permanent”, mai spunde dr. Gheorghe Nodiţi. Anveloparea uriaşei clădiri, veche de peste 40 de ani, ar îmbunătăţi situaţia şi ar creşte confortul bolnavilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!