În Complexul Studenţesc din Timişoara se lucrează intens în această perioadă. S-au amplasat foişoare, se vor monta hamace, s-au plantat noi arbori, s-au asfaltat aleile, se trasează piste pentru biciclişti pe trotuare şi s-au desfiinţat diverse platforme betonate care existau în zonă.
„Niciodată nu a arătat Complexul Studenţesc aşa cum deja arată şi vom continua să îl înfrumuseţăm (…) În spaţiile verzi dintre cămine montăm o mulţime de foişoare şi între copaci o mulţime de hamace. Venim, aşa, cu lucruri mai ieşite din comun, dar ele sunt foarte apreciate de studenţi. Deja sunt montate 13 foişoare, 42 de bănci, 38 de jardiniere şi 31 de coşuri de gunoi de alt tip, care cadrează cu noile bănci şi noile jardiniere. S-au plantat deja 340 de copaci, din care 90 sunt conifere. Palmieri nu punem, că acolo nu e loc… Se mai pun tei, salcâmi şi pomi care fac flori, lilieci, arborele de lalea, mesteceni, duzi, pruni şi cireşi, ornamentali, atenţie, nu fructiferi”, a prezentat planurile, vineri, primarul Nicolae Robu.
Lucrări au loc şi în parcul din spatele căminelor 19-22, spre intersecţia de la Michelangelo. Va fi în sfârşit lumină noaptea şi acolo, vor apărea foişoare, hamace şi aparate de fitness.
„Acel parc dintotdeauna a fost unul în care nu s-a întâmplat nimic, era în beznă, acum vrem să extindem iluminatul, acum facem alei aşa cum trebuie să fie, aleile au fost ca vai de ele, vom monta şi acolo foişoare, hamace, vor fi locuri de studiu, locuri de plimbare, locuri de stat, de relaxare şi un loc unde vom monta aparate de fitness specifice pentru aer liber. Hamacele acum le punem, când ne vin, sunt o mulţime”, a mai explicat edilul.
Autorităţile locale au desfiinţat şi mai multe platforme betonate în Complexul Studenţesc, iar operaţiunea va continua, dar rămâne problema lipsei locurilor de parcare în zonă.
Plus că, acolo unde sunt proprietăţi private, nu se poate interveni.
„S-au spart suprafeţe uriaşe care reprezentau platforme de beton, pentru că acel spaţiu a fost aşa, un fel de ţara nimănui – cine a vrut a betonat, şi-a pus navete de sucuri, tonete, ce a vrut pe acolo şi nimeni nu a spus niciodată „stop, este ilegal!” Am intrat radical, cu buldozerele. Din păcate, în partea cealaltă a Complexului, unde avem căminele 8 până la 11, respectiv 12 până la 14, există foarte multe proprietăţi private şi acolo nu putem să facem ordine. Cred că trebuie să rezolvăm şi acolo, fie printr-o negociere cu proprietarii, fie intrăm pe procedura de expropriere, dar aceasta este una mai de durată”, a mai afirmat Robu.
Parcare în locul garajelor cu xeroxuri
În ceea ce priveşte locurile de parcare, autorităţile locale intenţionează să desfiinţeze garajele din spatele imobilelor de pe Bulevardul Eroilor de la Tisa şi să realizeze noi amenajări acolo. În respectivele garaje nu stau oricum maşini, ci se desfăşoară activităţi comerciale, în general se oferă servicii de fotocopiere.
„N-am desfiinţat locuri de parcare deocamdată, parcările care sunt între cămine amenajate rămân, vom sparge puţin platforma de beton dintre căminele 4 şi 5 (…) Dar, o noutate este că vom demola toate garajele din partea dinspre Bulevardul Eroilor, unde funcţionează fără autorizaţie diverse unităţi comerciale. Pe toate le vom demola, cei ce au acele garaje fac activităţi pur private. Acolo vom vedea, când terenul va fi liber – e teren public -, câte locuri de parcare putem amenaja”, a anunţat edilul.
Despre desfiinţarea acelor garaje se vorbeşte încă din primăvara anului trecut. Robu spune că de săptămâna viitoare ar putea să înceapă demolarea.
Reprezentanţii municipalităţii estimează că lucrările din Complexul Studenţesc vor fi finalizate în două săptămâni dacă vremea va fi favorabilă.
De execuţie se ocupă societatea Horticultura împreună cu firmele care se ocupă de lucrări de reparaţii şi întreţinere la drumuri şi trotuare în sectorul respectiv.
Citiți principiile noastre de moderare aici!