Astfel, din cele 2102 contestaţii depuse, notele a 768 de lucrări au fost modificate. În cazul a 286 dintre acestea notele au fost scăzute, iar 486 de lucrări au primit note mai mari.
După ce au aşteptat cu orele în soare, elevii care au depus contestaţie pentru notele de la examenul de bacalaureat au aflat rezultatele. Numărul elevilor interesaţi să vadă rezultatele contestaţiilor a fost destul de mic. La şcoala generală nr. 24, din peste 200 de contestaţii, doar câţiva elevi au venit să îşi vadă notele.
Aceştia au aşteptat chiar şi 4-5 ore în soare afişarea rezultatelor. Comisia a afişat notele abia în jurul în orelor 18:30, iar până atunci nimeni nu le-a dat copiilor vreo explicaţie. “Am picat bacul pentru că nu am avut media 6. Am depus contestaţie la matematică şi română. Media mea era 5,35, speram măcar să obţin nota de trecere. Nu am obţinut notă de tecere, ci chiar mi-au scăzut 15 sutimi, dar media mi-a rămas aceeaşi. Sunt dezamgit pentru că mă aşteptam să trec.Voi veni în toamnă” ne-a spus Robert Gheciu, elev de la Liceul Henri Coandă.
Un alt elev, de la liceul Ion Mincu, a reuşit să treacă bacul. A făcut contestaţie la română şi la istorie şi a obţinut o notă mai bună la ultima materie, iar media lui generală a sărit peste 6. “La istorie mi-a scăzut nota, dar mi-a rămas cea iniţială. La limba română, din câte văd, mi-a dat în plus puţin şi mi-a iesit medie generală puţin peste 6”, ne-a spus acesta.
Rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor la Bacalaureat, în Timiş
Dupa soluţionarea contestaţiilor depuse , în judeţul Timiş au rămas 7 licee cu promovabilitate zero. Liceul Azur şi Colegiul Tehnic de Vest au fost tăiate de pe lista ruşinii. După recorectare, 76 de lucrări care erau sub baremul de trecere au promovat. De asemenea, au fost 24 de cazuri în care diferenţa dintre nota contestată şi cea finala a fost mai mare de 1,5 puncte. În aceste situaţii, Inspectoratul Şcolar Timiş va face o anchetă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!