La această probă sunt înscrişi 189 de elevi – 70 la germană, 50 la maghiară, 20 la sârbă, unul la ucraineană, 19 la disciplina non-lingvistică biologie şi 29 la geografie (ultimele două tipuri de examene, la biologie, respectiv geografie, sunt destinate secţiilor bilingve). Se susţin probe în şase centre, două din Lugoj şi patru din Timişoara.
În 2 iulie urmează proba scrisă obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar în 4 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. În 7 iulie se afişează rezultatele, până la ora 12. În aceeaşi zi, între ora 12 şi 16, se pot depune contestaţii. În 11 iulie, elevii vor afla notele finale.
Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de BAC 2014. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisie nu vor fi primiţi în examen. Candidaţii nu pot avea asupra lor telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.
Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen. O dată eliminat din examen, candidatul nu mai poate participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Articole pe aceeași temă:
Incep probele scrise la BAC! Aproape 5.000 de candidati, in Timis
Patru elevi eliminati din examenul de Bacalaureat, in Timis
Citiți principiile noastre de moderare aici!