De cine depinde schimbarea din viețile noastre?
De fiecare dintre noi în parte, este și firesc să fie așa, numai de noi depinde cum v-a arăta ziua de mâine, ce alegeri facem și cât de multe beneficii pot aduce acestea vieților noastre.
Cum să-mi schimb felul în care trăiesc, cum să schimb felul în care mă hrănesc, cum să fac aceste schimbări?
Iată, întrebări ce pot deschide noi căi și pot da o nouă culoare vieții, doar să fie urmate și de pașii firești ce ne duc, zi de zi, înainte, pe calea nouă, a omului nou, conștient și preocupat de existența sa, de existența celor din jurul său.
Cum să schimbăm modul în care ne hrănim?
Cum să ne eliberăm de kilogramele acumulate în timp?
Este nevoie de o pregătire mentală în demersul acestei căutări, de urmat câțiva pași în demersul realizării succesului, în exercitarea capacității de a alege:
1. ALEGEȚI! Primul pas spre a avea o viață echilibrată, sănătoasă este acela de a lua deciziile pe care le doriți. Simplu, așa pare, însă, acest prim pas este cel mai dificil de făcut, el necesitând o disciplină pe care nu mulți dintre noi o putem accepta cu ușurință. Disciplina este o formă de evoluție, tocmai de aceea este dificil de implementat, este o luptă ”contra curentului”… Odată începută, întreg orizontul se schimbă!
2. OBSERVAȚI. Căutați să vedeți, prin informare și voința de cunoaștere, care dintre aspectele din viața voastră, care obiceiuri (alimentare și nu numai!), vă afectează starea de echilibru și vă împiedică să aveți un bun randament personal, o bună stare fizică sau mentală. Căutați să vedeți ce aveți de echilibrat în cel mai scurt timp și care sunt schimbările dorite, din categoria ”ținte pe termen lung”.
3. ORDONAȚI. Priviți-vă acele zone din viața voastră care sunt în dezechilibru și alegeți care sunt prioritățile. Nu toate se pot rezolva ”cât ai bate din palme”, însă, despre schimbare, avem certitudinea că se întâmplă în fiecare clipă din viețile noastre! Astfel, să avem încredere în alegerea făcută și să facem primii pași, în funcție de ordinea în care ne dorim schimbarea. Să nu uităm că schimbările conștiente implică un efort mereu conștient, astfel că ar fi bine să le păstrăm simple și realiste.
4. ACȚIONAȚI! Odată fixate prioritățile, este timpul să vă stabiliți și țintele, apoi să treceți la treabă. Pașii mici și bine făcuți sunt cheia spre un succes dobândit și simțit cu fiecare pas. Nu încercați să schimbați totul peste noapte și fiți mereu realiști cu schimbările, acțiunile, cu pașii și timpul alocat acestora.
De exemplu: dacă schimbarea pe care o doriți este în planul alimentar, să vă spuneți: ”de azi nu mai mănânc ciocolată, fast-food, cola.. etc”, probabil că nu va avea sorți de izbândă. Dar, să alegeți o disciplină și o atenție conștientă asupra acestor alimente, să vă oferiți doar o data sau doar de câteva ori pe săptămână a gusta și din aceste produse, este mult mai aproape de planul real, în care mintea poate fi stăpânită prin voința și echilibrul construit și îmbunătățit conștient, zi de zi!
Spor în toate să aveți, claritate și viziune asupra schimbărilor și îmbunătățirilor ce doriți a le aduce în viețile voastre! Și, să vă fie dragă disciplina…
Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!