Poliţia Locală a scăpat de stres, firmele care montează stâlpi prosperă şi poate-poate şoferii se vor încumeta să plătească mai mult pentru a-şi lăsa maşinile în noua parcare subterană din zona Direcţiei de Finanţe, care stă mai mult goală decât plină. Acestea par a fi ideile după care s-au ghidat autorităţile locale când au decis să amplaseze zeci de stâlpişori pe mijlocul drumului, unde este linie dublă continuă, şi la marginea trotuarelor pentru ca autoturismele să nu mai aibă acces acolo.
Tion.ro scria, la începutul acestei luni, despre haosul din zona Direcţiei de Finanţe, unde mulţi şoferi preferau să îşi lase maşinile pe mijlocul şoselei şi pe trotuare decât să plătească pentru a staţiona în noua parcare subterană de lângă unde sunt sute de locuri libere, dar se percepe un tarif de 3 lei pe oră. Mulţi îşi lăsau autoturismele cu avariile pornite şi mergeau să-şi rezolve treburile. Poliţiştii locali prezenţi în zonă afirmau atunci că aşteaptă sesizări pentru a interveni, dar ulterior au început să aplice sancţiuni în zonă, mai ales că primarul Nicolae Robu le-a cerut „toleranţă zero faţă de cei care sfidează normele de bun-simţ şi normele legale”, referindu-se la conducătorii auto care parchează neregulamentar când au o alternativă… legală şi cu plată în apropiere.
„E normal ca parcarea din Piaţa 700 să stea goală şi unii să parcheze prin împrejurimi după cum îi taie capul? Nu e normal aşa ceva”, declara Robu zilele trecute.
În cele din urmă s-a optat, iată, pentru o altă măsură, menită a-i disciplina forţat pe şoferii cu astfel de obiceiuri: s-au umplut drumul şi trotuarele de stâlpişori în zona Direcţiei de Finanţe. Drept urmare, unii conducători auto au ales să parcheze puţin mai departe, tot pe trotuare, în zona viaductului, unde n-au fost montaţi încă stâlpi.
Primarul spune că parcările se fac „cu un efort financiar mare, nu prin bătăi de palme” şi este firesc să fie taxaţi şoferii şi sancţionaţi dacă nu respectă legea atunci când au alternative de parcare, chiar dacă amendarea lor „nu e o plăcere”. În plus, edilul le reaminteşte conducătorilor auto că primele zece minute de staţionare sunt gratuite în parcarea subterană din zona Pieţei 700.
Timişorenii evită, majoritatea, parcarea subterană
Cert este că deocamdată noua parcare subterană realizată de Constructim în asociere cu societatea ADP duce lipsă de clienţi. Directorul ADP, Liviu Barbu, crede că şoferii vor apela la noua parcare doar dacă se va face ordine în zonă, dacă vor fi tarife mai mari în celelalte parcări de la suprafaţă şi nu vor mai exista alternative
„Deocamdată lumea nu intră în parcare, aviz pentru băieţii care vor să construiască parcări în Timişoara… Am avut discuţii şi cu reprezentanţii Direcţiei de Finanţe, cu cei de la Aquatim şi cei de la firmele din zonă, oferta noastră este analizată, aşteptăm să vedem. Dar nu descoperim noi apa caldă, părerea mea este că problema asta poate fi rezolvată doar cu biciul. Încercăm să găsim o strategie”, ne-a declarat Barbu. Şeful ADP spune că, din studiile pe care le are, la ora actuală, există un deficit de circa 10.000 de locuri de parcare în tot oraşul, dar că nu mai are curaj să intre în nicio combinaţie pentru realizarea de parcări subterane ţinând cont de ”succesul” de care se bucură cea din Piaţa 700, aşa că va lăsa totul la latitudinea primăriei.
Reamintim că o oră în noua parcare subterană din Piaţa 700 costă 3 lei în intervalul orar 7.00-20.00 şi 1 leu pe perioada nopţii, de la ora 20.00 la 7.00. Tarifele la abonamente sunt de 300 de lei pe lună plus TVA cele simple, fără loc rezervat, 400 de lei pe lună plus TVA cele cu loc rezervat şi 160 de lei pe lună plus TVA cele pentru riverani. Un abonament general TelPark costă 450,34 lei pe an, însă acesta nu este valabil în parcarea subterană şi cele cu barieră din oraş.
Parcarea din Piata 700 e goala, soferii parcheaza pe mijlocul drumului si pe trotuare
Robu: Sunt deranjat de numarul mare de stalpi verzi din Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!