„Au început să sape înainte de Paşti. După, au lucrat câte 5-6 metri pe zi. Lucrau câte două-trei zile, apoi plecau cu săptămânile, câte o săptămână-două. Ultima dată i-am văzut săptămâna trecută miercuri, dacă nu mă înşel. Prima dată mi-au spus că nu au motorină, după am înţeles de la un muncitor că au mai multe lucrări începute şi se tot mută. Mai bine nu se apucau că şi aşa eram înghesuiţi cu locurile de parcare, ne e frică că vine iarna şi ne lasă cu strada aşa… Lucrează o zi şi nu-i mai vezi două săptămâni după. Şi atunci vin de dimineaţă, iar la ora 14.00 – 14.30, când mă întorc de la lucru, nu-i mai vezi pe aici. Eu locuiesc în zona Hotelului Arizona”, ne-a expus situaţia un locatar de pe strada Musicescu.
De modul în care se desfăşoară lucrările de pe strada Gavril Musicescu nu sunt străini nici oficialii municipalităţii. Viceprimarul Dan Diaconu a afirmat, chiar marţi, că a avut o discuţie cu reprezentanţii societăţii Drumuri Municipale legat de şantierele pe care le au deschise în oraş şi despre ritmul în care se lucrează pe Musicescu. Asta, mai ales că tot SDM trebuie să înceapă lucrările de reparaţii şi pe Calea Moşniţei, a anunţat Diaconu. Edilul spune că în prezent se fac angajări la Drumuri Municipale, societate care are ca acţionar unic Consiliul Local Timişoara.
„Aş vrea să anunţ o lucrare importantă pentru care s-a dat ordinul de începere. Este vorba de lucrarea de reparaţii la Calea Moşniţei, pe care am promis-o încă de anul trecut, în special pentru locuitorii din cartierul Plopi (…) Valoarea lucrării este estimată la aproximativ 850.000 de lei. Strada are o lungime de 700 de metri, iar lucrările de reparaţii vor fi executate de societatea Drumuri Municipale (…) Eu am avut şi azi dimineaţă o discuţie cu domnul Bulboacă (n.r. – Octavian Bulboacă, directorul societăţii Drumuri Municipale) referitor la implicarea SDM-ului în lucrările pe care le avem în momentul de faţă cu această societate. I-am transmis din nou că avem nevoie de o implicare importantă a societăţii noastre, în condiţiile în care are lucrări semnificative de făcut în municipiul Timişoara, şi în momentul de faţă se fac angajări la SDM tocmai pentru a se asigura un număr important de oameni pe toate aceste şantiere. Am primit toate garanţiile că se pot ocupa de toate lucrările pe care le au în momentul de faţă, am avut o discuţie poate chiar aprinsă despre ritmul lucrărilor de pe strada Musicescu. Vom avea efective mai importante pe această stradă începând de mâine (n.r. – miercuri) dimineaţă, pentru că există tronsoane pe care se poate lucra într-un ritm mult mai alert”, a afirmat Diaconu.
Primarul Nicolae Robu anunţa, la începutul anului, că termenul de execuţie al lucrărilor de pe Musicescu, o investiţie de 6,1 milioane lei fără TVA, este de 20 de luni, dar că speră ca lucrările să poată fi finalizate mai devreme, în 10 – 12 luni. Se va reface complet drumul pe tronsonul de la strada Hebe la Calea Urseni, aproximativ 4 kilometri, va fi asfalt peste tot pe Musicescu, spun oficialii primăriei, se vor amenaja trotuare pe ambele părţi ale străzii şi se vor realiza piste pentru biciclişti.
O altă problemă de care se plâng locuitorii de pe strada Musicescu este prezenţa ambroziei, care provoacă alergii în această perioadă. Oamenii spun că au făcut nenumărate sesizări în ultimii ani, iar autorităţile nu au luat nicio măsură.
UPDATE. Locuitorii din zonă ne-au sesizat că miercuri dimineaţă o echipă de muncitori şi-a făcut în sfârşit apariţia pe strada Musicescu, dar în jurul orei 13 nu mai era nimeni, din nou, pe şantier.
Am solicitat un punct de vedere legat de programul muncitorilor de la SDM de la reprezentanţii Primăriei Timişoara. „Ei au două lucrări în zonă. Tronsonul pe care s-a lucrat în aceste zile este cel de la numerele 105-107, unde sunt case. Acesta era prioritar. În aproximativ zece zile acolo se vor finaliza partea de asfaltare şi restul lucrărilor. În cealaltă zonă, de după Hotel Arizona, săptămâna viitoare se montează bordurile, iar apoi se pune piatră spartă şi se amenajează partea carosabilă, trotuarele, tot ce ţine de lucrările de acest gen. Este posibil ca acolo să nu se lucreze opt ore pe zi”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!