„Da, asta e!” Acestea au fost primele cuvinte ale lui Ostaficiuc, odată „lecturate” procentele de pe ecran.
„În primul rând vreau să le mulțumesc tuturor timișenilor care au venit la vot în aceste condiții. Sunt oameni deosebiţi care și-au exprimat dorința şi le respectăm efortul şi opţiunea. Zic că putem să mergem mai departe, din punctul de vedere al oamenilor, nu al autorităților, căci aţi văzut toţi cum s-a circulat astăzi în Timiş. (…) Am remarcat un fenomen semnificativ în Timiș. Pentru prima dată de la Revoluție încoace a existat un număr foarte mare, un procent care în unele localităţi s-a apropiat de 50%, de oameni care nu au vrut să spună operatorilor exit-poll-urilor cu cine au votat. Motiv pentru care consider că aceste exit-poll-uri ne pot arăta doar o privire de ansamblu asupra rezultatelor. Iată, îi vedeţi alături de mine pe cinci dintre candidaţii ARD, Ovidiu Ciuhandu, Adrian Orza, Cornel Sămărtinean, Gheorghe David şi Teodor Mărieş: acest nucleu este adevărata dreaptă în judeţul Timiş.
ARD are un proiect pe termen lung şi sunt convins că la următoarele alegeri vom candida sub aceeaşi siglă. După ce USL îşi da da proba la guvernare în faţa poporului, după ce vor începe să guverneze, că până acum s-au pretins în opoziţie, vom vedea cum se mai schimbă lucrurile. În noaptea asta se numără voturile, noi vom face desigur numărătoarea paralelă. ARD este o forţă a dreptei reale, pentru că România are nevoie de o dreaptă europeană care, alături de stânga politică desigur, să creeze o Românie europeană pe care ne-o dorim. Alegerile au trecut, începem o nouă etapă, de consolidare a ARD şi a acelei mentalităţi europene în care credem cu tărie. În felicităm pe toţi cei care vor reprezenta judeţul Timiş în Parlament şi sper că vor putea să facă cât mai mult pentru oamenii de aici”, a spus Ostaficiuc.
UPDATE. Adrian Orza „Nici cei de la USL nu păreau foarte fericiți”
Adrian Orza a primit cu mult calm şi puţină ironie situaţia conturată de primele estimări: „În Timiş au fost probleme deosebite legate de starea drumurilor şi doar dorinţa oamenilor de a merge la vot a făcut ca procentul de prezenţă să nu fie mai mic decât în 2008. (…) Am văzut exit -poll-urile, în fond ele nu spun mare lucru, acum să aşteptăm rezultalele pe colegii. Nici cei de la USL nu păreau foarte fericiți. Perioada de tăieri de panglici, perioada de promisiuni, perioada de a te crede în opoziţie a trecut. În campanie a fost frumos, acum sper sa înceapă să guverneze și să se schimbe lucrurile”.
„ARD Timiş peste media pe ţară”
Gheorghe David: „Timişul va depăşi media pe ţară privind procentul de voturi obţinut de ARD. Şi vă mai subliniez un aspect important: USL va avea în Parlament 4 grupuri parlamentare separate şi vor funcţiona ca grupuri separate. Este o realitate care va deveni curând foarte vizibilă”.
„Nu vor avea viaţă uşoară”
Cornel Sâmărtinean: „Eu sunt optimist, Alianţa România Dreaptă este un priciect pe termen mediu şi lung. Iar 2013 se anumţă un an foarte greu, indiferent cine va fi la guvernare din 9 decembrie nu va avea viaţă uşoară”.
„USL are 4 grupuri şi nu se ştie unde zboară”
Teodor Mărieş: „Nu fac niciun comentariu până nu se termină numărătoarea voturilor . Multumesc tuturor votanţilor şi vom vedea la alegerile urmatoare cine a avut dreptate: noi sau ei. Şi, aşa cum s-a mai spus, cei de la USL au 4 grupuri în Parlament şi nu ştii niciodată când şi unde zboară fiecare”.
Ovidiu Ciuhandu: „Vă mulţumesc pentru că ne-aţi suportat în aceste 30 de zile de campanie, eu cred că Timişoara a dovedit că se poate duce o campanie decentă, elegantă, că din nou am fost un model pentru toată România. Rezultatul alegerilor, aşa cum se prefigurează acum, este trist, dar respectăm acest proiect democratic şi opţiunea oamenilor. Îmi doresc cva Timişul să ducă în Parlament 14 oameni care să tragă pentru oamenii de aici”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!