În 2019, în Primăria Timișoara lucrează oameni care nu cunosc nicio limbă străină. Dar au apartament în Tenerife. Vorbim despre șefa Serviciului Resurse Umane, Rodica Aurelian, care nu cunoaște nicio limbă străină, conform CV-ului publicat pe site-ul instituției. Aurelian nu și-a trecut în CV nici măcar anii în care a făcut studiile, dar ar fi absolvit Facultatea de Științe Economice. Are și două mastere: unul în Drept administrativ și altul în Audit și expertiză contabilă. Aparent, are competențe și aptitudini tehnice de „utilizare echipamente electronice”. Lucrează în Primăria Timișoara din anul 1993.
Aurelian ar putea avea un motiv cât se poate de serios să „uite” să-și treacă anii de studii. Ea a devenit șefa Serviciului Resurse Umane al PMT în urma unui concurs la care nu a respectat condițiile obligatorii impuse de lege. Spune asta o decizie din 2014 a Curții de Apel Timișoara, care a respins o contestație a PMT la un raport al Camerei de Conturi, care stabilea că Aurelian primise ilegal peste 22.000 de lei. „Pentru funcția publică de conducere pe care a concurat Rodica Aurelian, fișa postului prevede următoarele: «studii economice superioare de lungă durată absolvite cu diplomă; vechimea în specialitatea necesară funcției publice corespunzătoarea postului de șef de serviciu, să fie de minimum doi ani» (…) Cerințele (…) nu au fost respectate, în sensul că pentru acest post se cerea o vechime minimă de 2 ani în studii economice superioare de lungă durată absolvite cu diplomă, iar Rodica Aurelian avea, la acea dată, o vechime de doar patru luni de la absolvirea facultății”, preciza sentința CA.
Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu, lucrează și el din 1990 în primărie. Din 2014 este director executiv. Are un titlu de doctor în Horticultură și biotehnologii obținut la Universitatea de Științe Agricole în 2018, precum și master în administrație publică locală, master în horticultură și diplomă de inginer diplomat în aceeași specializare. Este un „utilizator elementar” de limba engleză.
Culiță Chiș, onorat recent de Robu cu o funcție de director executiv, lucrează din 1998 în Primăria Timișoara, conform CV-ului. S-a angajat ca inspector de specialitate al Biroului Transport, iar din 2007 este director cu acte în regulă. Chiș a fost admis chiar în 2007 la Examenul de doctorat în domeniul Inginerie Mecanică, dar n-a apucat să-l termine. Are un curs postuniversitar în Drept Comercial și o diplomă de licență în Ingineria Sistemelor de Circulație Rutieră. Se declară un utilizator elementar de limba engleză.
Adusă în primărie de Nicolae Robu, Sanda Greblă a trecut în CV, la locul de muncă vizat, următoarele: „membru în echipa de proiect: Înnoirea flotei de tramvaie”. Greblă a venit în instituția de pe C.D. Loga în 2012, pe postul de consilier personal al primarului, iar din 2015 este consilier asistent la Direcția Edilitară și la Unitatea de Implementare Proiecte ca și Capitală Europeană a Culturii. Înainte de a se angaja în primărie, ea a fost consilier la cabinetul parlamentar al lui Robu, pe vremea când acesta era senator. Ea a ajuns anul trecut șefă pe bune în primăria lui Robu. Detalii, AICI.
În 2014, Sanda Greblă a obținut o diplomă de master în Drept Administrativ, Finanțe Publice, Management, Dreptul Muncii, Concesiuni și achiziții publice, iar în 2012 a obținut diploma de licență în Științe Administrative/ Administrație Publică. Sanda Greblă știe atât franceză, cât și engleză, iar ca și competențe și abilități sociale spune că are o „bună capacitate de comunicare obținută în urma experienței de jurnalist”. Consideră că are „leadership în urma conducerii unei echipe de 15 persoane” și are competențe și aptitudini manageriale.
Șeful Direcției de Comunicare din primărie, Ciprian Nyari, lucrează din 2009 în instituția de pe C.D. Loga. Înainte de asta a fost inspector executor fiscal la Administrația Finanțelor Publice, economist și contabil. Din 2017 conduce Direcția de Comunicare și știe să vorbească limba engleză la nivel mediu. La educație și formare a trecut doar următoarele: „Managementul timpului, priorităților și stresului. Medierea Conflictelor”, Dast Systems – 2016; „Imaginea și reputația localității/destinației. Comunicare cu mass-media. Relații cu publicul, Dast Systems – 2015; „Cariera funcționarului public”, ANFP/APSAP și „Protocol și relații publice”, ANFP/APSAP – ambele în 2013, precum și un curs de calculatoare făcut în 2004. Nyari are tehnici de comunicare și negociere, dar și aptitudini organizatorice și rezistență în condiții de stres.
Florin Răvășilă, adus tot de Robu în primărie, pe un post de consilier, este director executiv la Patrimoniu din 2018. A venit în primărie în 2017, pe postul de consilier personal al lui Robu. Înainte a fost ba manager, ba consilier economic, ba director, consilier județean sau economist, ori casier chirii sau chiar mecanic. Răvășilă are un master în Administrație Publică obținut în 2011 la Facultatea de Drept și Științe Administrative și este licențiat în Contabilitate și informatică de gestiune. A absolvit Liceul Electromotor din Timișoara și spune că știe la nivel B2 limbile italiană și engleză. Se declară sociabil, comunicativ, altruist, deschis spre dialog, devotat și un bun ascultător. Tot la competențe de comunicare, Răvășilă a înșiruit următoarele: dinamism, capacitate de analiză și sinteză, spirit de perfecționare, spirit critic al gândirii, rezistență la stres, seriozitate, corectitudine, punctualitate, flexibilitate, creativitate, capacitate deosebită de adaptare la noi condiții și cerințe, capacitate de identificare a problemelor reale, planificare strategică și capacitate organizatorică. Și-a mai scris în CV că la locul de muncă a reușit să aibă spirit de echipă și să colaboreze foarte bine cu reprezentanții instituțiilor statului, ca urmare a activității din cadrul CJT, precum și în calitate de membru în asociații și organizații nonguvernamentale.
El a ținut diverse cursuri de-a lungul anilor, în lobby, transparența deciziilor publice și comunicare, competențe sociale și civile, competențe comune, manager de proiect, cadastru și altele. Este utilizator independent al limbilor italiană și engleză. La alte competențe aparent mai are și o „bună stăpânire a programelor de birou” și „utilizarea aplicațiilor internet”.
Steliana Stanciu este director economic la primărie din anul 2016. Înainte de asta a fost șefă a Serviciului Buget în cadrul aceleiași direcții. Ea lucrează din 1996 în primărie și se laudă cu diverse certificate de absolvire a mai multor programe. Are un master în Sisteme Informatice Financiar Bancare, obținut în 2010. Este licențiată în economie și știe să vorbească engleză și germană.
„Muncesc într-un colectiv unde se desfășoară o activitate în care munca în echipă și comunicarea sunt importante”, a scris Stanciu în CV, la competențe și abilități sociale.
Povestea CV-urilor șefilor din primărie și-a scris prima filă săptămâna trecută, când Nicolae Robu a promis, în urma unui material apărut într-un cotidian local, că va cere publicarea tuturor CV-urilor acestora pe site. Robu a emis o notă internă în acest sens, iar pe site au apărut mai multe documente. Nu și al directoarei de la Serviciul Public Creșe Timișoara, Patricia Chelbu-Goje, care exercită temporar funcția de director până la ocuparea postului din concurs, ea fiind angajată ca inspector de specialitate gradul profesional debutant la această structură. Ea este absolventa Facultății de Drept și are studii de master tot în Drept.
Ei bine, primarul a decis să o demită din funcție pe șefa de la Creșe, pe motiv că nu și-a trimis CV-ul spre publicare pe site. S-a întâmplat chiar în cadrul conferinței de presă de marți de la primărie, când Robu a aflat de la consilierul lui personal că Chelbu-Goje nu ar fi primit nota internă transmisă de edil.
Puteți analiza AICI și alte CV-uri!
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/primaria-lui-nicolae-robu-intre-demisii-si-angajari-din-partid-53-de-oameni-in-plus-in-6-ani/2182754
http://www.tion.ro/seful-de-serviciu-din-primaria-timisoara-care-si-a-cumparat-apartament-in-tenerife/1868833
Citiți principiile noastre de moderare aici!