Edilului-şef nu i-a venit să creadă, iniţial, că s-au udat florile din centru pe ploaie, dar a găsit imediat o explicaţie.
„Ei, nu cred că ploua chiar atunci… Ştiţi ce se poate întâmpla? Poate tocmai au plantat atunci petunii sau ce sunt acolo şi, eu nu mă pricep, dar nu exclud să fi dat cu o apă cu îngrăşământ în ea. Nu cred că există atâta exces de zel să meargă oamenii să ude pe ploaie… Mi se pare o nebunie, mă gândesc că trebuie să aibă o logică”, a afirmat, în primă fază, Robu.
Primarul a lămurit apoi lucrurile, după ce a vorbit la telefon cu Andrei Drăgilă, directorul societăţii Horticultura, care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi din zona centrală a oraşului.
„Au fost plantate flori, nu numai acolo, ci în toată zona centrală, şi se foloseşte un anumit îngrăşământ, care necesită o operaţie de udare, chiar dacă plouă, pentru că el altfel rămâne concentrat, şi atunci când se udă cu furtunul se dispersează, pentru că altfel se arde planta”, a revenit Robu.
În ceea ce priveşte străzile care sunt spălate uneori pe ploaie, edilul a explicat că şi această operaţiune este necesară. „Cu străzile spălate ce se întâmplă. Sunt zone unde s-a strâns noroi. Din cauza şantierului este foarte mult noroi, şi numai ploaia nu spală, trebuie dat cu presiune puţin. Asta cunosc clar”, a concluzionat primarul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!