Conform anchetatorilor, prejudiciul provocat de aceştia se ridică la sute de mii de euro.
Descinderile vizează 29 de persoane care au primit mandate de aducere. Acestea sunt suspectate că, în perioada februarie 2012 – iulie 2012, prin încheierea unor contracte de leasing financiar sau operaţional, în numele unei societăţi comerciale, au obţinut ilegal 38 de autovehicule.
Suspecţii nu au achitat contravaloarea ratelor de leasing pentru autovehicule, acestea fiind transportate imediat după tranzacţionare în Germania, fiind valorificate, cu ajutorul unor cărţi de indentitate ale vehiculului false, pe teritoriul mai multor state membre UE.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 359.731,2 euro şi 2.337.907,5 lei.
La acţiunea ce se desfăşoară în judeţele Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, participă poliţişti din cadrul IGPR-Direcţia de Investigaţii Criminale şi Direcţia de Investigare a Fraudelor, SIAS şi a Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Timiş, Arad, Argeş, Vâlcea şi Giurgiu. Suportul operativ al acţiunii este asigurat de către SRI.
În cauză, la data de 14 februarie, procurorii au dispus începerea urmăririi penală faţă 14 persoane, membri ai grupării, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată.
De asemenea a fost extinsă urmărirea penală faţă de alţi doi suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în formă continuată.
Persoanele căutate vor fi conduse pentru audierea de către procurorii Parchetul ICCJ, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
UPDATE: În urma descinderilor din Timiş, zece persoane au fost ridicate de poliţişti şi vor fi duse la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!