La competiție a participat și fostul primar din Dumbrăvița. „Pregătim un gulaș tradițional unguresc, din 15 kilograme de carne, și sperăm că vor fi destui cei interesați să îl guste și să ne aprecieze. Nu contează cine va fi pe primul loc, important este să participi. După mine, cel mai bun bucătar este foamea (râde – n.r.), dacă îl servești omului căruia îi este foame atunci sigur ți se va spune că ai făcut un gulaș extraordinar. În rest e după gust, eu îl fac mai iute”, a explicat Szilagyi Geza.
Alți bucătari au fost de părere că foarte importantă este pregătirea, declarând că s-au apucat de băut cu două zile înainte pentru a fi în formă la festival. Dacă în unele tabere domnea seriozitatea, altele se dregeau cu zeamă de murături înainte de a pregăti ceaunele și continuau cu primele beri ale după-amiezii.
Cele mai atente bucătărese au fost gospodinele din comună, care au împărtășit și cel mai important aspect al preparării mâncării. „Gătim un bogracs din carne de vițel, cu foi de dafin, iar lângă vom pune castraveți murați la soare. Secretul bogracs-ului nu vi-l pot spune, fiecare are ingredientele lui diferite, dar sigur este că fără dragoste nu reușești să-l faci gustos. Durează și destul de mult pregătirea, pentru că este o carne mai greu de fiert, așa că îl lăsăm în ceaun cam cinci ore”, a spus Marica Ana Sarkozi, din partea Gospodinelor Dumbrăviței, una dintre echipele participante la concurs.
Citiți principiile noastre de moderare aici!