Dobra a vizitat orașul care a fost Capitală Europeană a Culturii în 2015 și s-a întâlnit cu primarul Martin Baxa, ambasadorul României la Praga, E.S. Carmen Burlacu, și cu Horațiu Rada – președintele Asociației Timișoara 2021.
„Discuțiile s-au axat pe ce înseamnă pentru comunitate un asemenea proiect și ce ar trebui noi sa învățăm din experiența cehilor. Gazdele noastre au subliniat ca susținerea politică și financiară a statului într-un asemenea proiect este importantă. De asemenea, comunicarea în interiorul orașului este extrem de necesară. Vizita la Plzeň s-a încheiat cu un tur de documentare a câtorva proiecte care au fost lansate în 2015, cu ocazia titlului obținut de capitală culturală europeană și care se desfășoară în continuare. Printre acestea, refuncționalizarea unui sit industrial, dar și un depou de tramvaie care a fost transformat într-un spațiu cultural de creație. Le recomand tuturor celor care ajung în zona, să vadă ce rămâne după un program precum capitala culturală. D-lui primar i-am lansat invitația de a vizita comunitatea noastră în data de 28 iulie, de Ziua Județului Timiș. Așa cum am spus de mai multe ori, Timișoara Capitală Europeană a Culturii trebuie să genereze proiecte care sa prindă viață în această perioadă, dar care să aibă efecte în comunitatea noastră mult după anul 2021”, a spus Dobra.
Reprezentanții Timișului au fost invitați la târgul internațional de turism din luna septembrie, unde vor avea la dispoziție un stand gratuit.
Citiți principiile noastre de moderare aici!