Problema a fost ridicată de consilierul judeţean Marcel Mihoc (PSD), care a întrebat executivul CJ Timiş ce intenţionează să facă dacă se mai întâmplă un eveniment nefericit, cum a fost decesul lui Ilie Bertea.
„Opinia domnului Mihoc trebuie analizată. Sigur, sunt situaţii, aşa cum s-a întâmplat şi cu moartea colegului nostru Ilie Bertea. O moarte fulgerătoare. Un eveniment care, deşi nu e cazul domnului Bertea – Dumnezeu să îl odihnească – poate să se întâmple şi altui consilier sau unui angajat al Consiliului Judeţean Timiş, care chiar ar putea avea nevoie de cele câteva sute de lei. De 14 ani, de când sunt consilier judeţean şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, nu am avut niciun coleg care să moară în timpul mandatului”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.
Consilierii judeţeni cer încheierea de către această instituţie a unor asigurări de viaţă, care să ofere compensaţii urmaşilor celor decedaţi în timpul mandatului, sau includerea automată a acestora pe lista cetăţenilor de onoare ai judeţului Timiş.
Bojin susţine că, în cazul în care se va decide achiziţionarea de asigurări de viaţă, efortul bugetar al Consiliului Judeţean Timiş ar fi insignifiant, însă a declarat că această propunere trebuie analizată şi din punct de vedere juridic, pentru a se vedea dacă e legală sau nu.
„Probabil că sumele pe care le-am aloca pentru situaţii deosebite, nu numai de moarte, ar fi mai mult decât infime la nivelul Consiliului Judeţean Timiş. Şi aici nu discutăm numai de moarte, poate se întâmplă ceva din punct de vedere al locuinţei, al stării fizice, un grad de invaliditate ridicat, care să îl pună într-o situaţie delicată pe respectivul. Cred că propunerea domnului Mihoc a fost una corectă, dar şi de suflet. E o situaţie care va fi analizată şi motivată şi din punct de vedere juridic. De aceea am şi amânat-o, ca să nu luăm hotărâri pripite”, a concluzionat Bojin.
Citiți principiile noastre de moderare aici!