Dacă este să ne luăm după spusele primarului Nicolae Robu, transportul public poate porni în curând pe Bega. Problema ambarcațiunilor era pe cale de a se rezolva, vineri, 20 aprilie, iar dacă ne luăm după postarea primarului, totul s-a și rezolvat. Iar în curând vom avea și Muzeul Revoluției la Timișoara.
„CONECTAT INTENS ACASĂ, CA DE FIECARE DATĂ CÂND SUNT PLECAT – DUPĂ CUM SE CUNOAȘTE: INCLUSIV CÂND SUNT ÎN CONCEDIU! -, AM AVUT ȘI ASTĂZI, ÎNCEPÂND DE LA ORA 6.45 – ORA DE-AICI, DIN PORTO, ORA 8.45, ACASĂ – MAI MULTE INTERVENȚII / DISPOZIȚII / COMUNICĂRI / DISCUȚII ÎN ȚARĂ”, a scris Robu pe Facebook, vineri seară, cu litere mari pentru a scoate în evidență importanța mesajului.
Așteptăm de doi ani să fie găsită o soluție la problema vaporașelor Timișoarei, cumpărate de primărie cu 2 milioane de euro și ținute într-un depou al Societății de Transport Public Timișoara, iar primarul Nicolae Robu ne informează că treaba e ca și rezolvată, după ce a vorbit la telefon cu secretarul general al Ministerului Transporturilor, căruia i-a promis că municipalitatea va pune la dispoziția ministerului un sediu pentru structura care trebuie înființată.
„Cu mare bucurie, anunț că problema vaporașelor e pe cale de a se rezolva, astăzi, 20.04.2018, eu și d-na Secretar General al Ministerului Transporturilor, Elena Petrașcu, convenind ca Primăria Timișoara să pună la dispoziția Ministerului Transporturilor, ca sediu pentru viitoarea structură de tip regie «Administrația Căii Navigabile Canalul Bega», un spațiu corespunzător, în regim de comodat”, a anunțat Robu, vineri, pe Facebook.
Anunțul primarului vine la scurt timp după ce colegul lui de partid, Marilen Pirtea, a spus că PSD a mai pus o piedică vaporașelor, după ce a picat, în Comisia de mediu a Camerei Deputaților, un amendament care ar fi rezolvat problema.
După ce aproape doi ani au așteptat ca Guvernul României să înființeze Administrația Căii Navigabile, pentru a putea porni transportul public cu vaporașele pe Bega, reprezentanții Primăriei Timișoara au decis, recent, să dea în judecată Ministerul Transporturilor, Ministerul Apelor și Pădurilor și Guvernul României, pentru a obliga instituțiile abilitate să înființeze structura fără de care vaporașele nu pot circula.
Primăria Timișoara trebuie să pornească transportul public pe Bega până la sfârșitul lunii iunie, pentru că în caz contrar pierde banii europeni pentru reabilitarea malurilor Begăi, transportul pe canal fiind o condiție în acest proiect, după ce stațiile pentru vaporașe au fost amenajate cu fonduri de la UE. Vorbim despre 6 milioane de euro. Primăria a plătit aproape 2 milioane de euro pentru cele șapte vaporașe care stau acum într-un depou al Societății de Transport Public Timișoara.
Bucuros nevoie mare, primarul orașului crede că e pe cale de a rezolva și problema Muzeului Revoluției, tot după o discuție telefonică avută din Portugalia.
„Cu o la fel de mare bucurie, mai anunț și că problema Muzeului Național al Revoluției Române din Decembrie 1989 este pe cale a fi rezolvată, astăzi (n.r. vineri, 20 aprilie), eu având o discuție telefonică pe această temă, dar și pe tema proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2021, cu dl. ministru al Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu. Dacă vă bucurați de aceste vești și susțineți cele două proiecte, dați Like! În orice situație, dați Share / Distribuie”, a mai scris edilul-șef pe rețeaua de socializare.
Nicolae Robu nu a spus ce a rezolvat pentru proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană, pentru care guvernul ar fi trebuit să aloce deja fonduri.
Trimite articolul
XVery little bass.
😉