Pe lângă mult-așteptatul proiect privind strada Cloșca, Primăria Timișoara are în așteptare alte zece contracte de finanțare a unor proiecte importante pentru oraș, printre care se numără reabilitarea malurilor canalului Bega, realizarea unui pasaj în zona Podului Michelangelo și reabilitarea zonei centrale. Autoritățile locale au primit promisiuni că și aceste contracte vor fi semnate în viitorul apropiat, Timişoara urmând să se transforme la finele acestui an și anul viitor într-un imens șantier.
Ministrul Elena Udrea s-a referit și la proiectul de realizare a unui bazin de înot olimpic în zona Stadionului „Dan Păltinișanu”, ea afirmând că din cauza lipsei de fonduri le-a propus reprezentanţilor municipalităţii cofinanțarea acestui proiect. Ea a precizat că dacă s-ar putea face acest lucru lucrările la bazin ar putea începe „de mâine”.
„În ceea ce priveşte bazinul olimpic, noi nu am dezvoltat un proiect nou, pentru că fondurile sunt limitate, chiar dacă Guvernul a alocat cel mai mare buget de investiţii din UE, în 2011. Cel mai mare procent îl avem la investiţii. Cu toate acestea, ministerul dezvoltă atâtea programe de investiţii, că banii nu au ajuns pentru a începe lucrări noi la bazinele de înot, sau cele olimpice. Timişoara este o situaţie specială. Pe orice criterii ai vrea să analizezi, Timişoara le îndeplineşte, astfel încât vom încerca să găsim soluţii pentru a dezvolta acest proiect. Avem o rugăminte, domnule primar, să ne ajutaţi cu o cofinanţare la dezvoltarea acestui proiect. Dacă am putea primi sprijin cu o cofinanţare am putea demara imediat acest proiect”, i-a spus Elena Udrea primarului Gheorghe Ciuhandu.
La rândul lui, primarul a declarat după întâlnire că a discutat cu ministrul Elena Udrea despre avansul pe care municipalităţile trebuie să îl asigure pentru demararea proiectelor de fonduri europene.
„Dacă până acum aveam un anumit cuantum, acesta s-a mărit acum de trei ori. Acest lucru grevează bugetul local de sume destul de mari şi am făcut apel la minister să revizuiască această atitudine, pentru că ne încarcă cu bani destul de mulţi. Şi acesta ar fi un efort financiar destul de mare nu numai pentru Timişoara, ci şi pentru celelalte oraşe care au proiecte europene. Noi avem 10 proiecte numai pe POR. Acum sper că în lunile următoare să fie iscălite şi, practic, dacă sunt bani, am putea să le începem de la anul”, a spus primarul Gheoghe Ciuhandu.
Revenind la strada Cloşca, proiectul semnat vineri la Primăria Timişoara are o valoare de peste 14 milioane de lei, din care 10,8 milioane sunt fonduri europene nerambursabile, şi prevede reabilitarea străzii pe o lungime de aproape 2 kilometri, de la bulevardul Cetăţii la strada Ovidiu Balea. Strada va fi lărgită de la două la patru benzi pe toată lungimea ei, iar pe margine vor fi construite piste pentru biciclişti şi parcări.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara au afirmat că vor demara imediat licitaţia pentru găsirea unui constructor şi, dacă nu vor fi contestaţii, lucrarea ar putea să înceapă în maxim două luni.
De la Primăria Timişoara Elena Udrea a plecat către Valea lui Liman, unde va participa la deschiderea şcolii de vară a Organizaţiei de Tineret a PDL Timiş, alături de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, cel al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, şi cel al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.
Crapa casele pe strada Closca din Timisoara
Elena Udrea a venit in Timis pentru a semna contracte de circa 137 de milioane de lei
Disputa intre Udrea si Grindeanu pe tema banilor europeni
Unda verde pentru reabilitarea Parcului Rozelor si a strazii Iancu Vacarescu pe bani europeni
Citiți principiile noastre de moderare aici!