Vă reamintim, Primăria Timișoara a lansat recent licitațiile pentru construirea a cinci fântâni ornamentale cu leduri în tot atâtea intersecții sau sensuri giratorii din oraș. Sunt puși la bătaie peste 700.000 de euro pentru amenajarea acestora, cea mai scumpă fiind fântâna care va fi construită în Piața Bălcescu, cu peste 200.000 de euro.
Detalii, AICI!
Timișoara nu duce lipsă de fântâni. Cele mai multe sunt în parcuri, dar au ajuns să fie înecate în nepăsare. Un timișorean surprins de motivațiile primăriei pentru construirea celor cinci fântâni a făcut o plimbare pe la artezienele existente deja. Pe cele mai multe le-a găsit nefuncționale.
„S-a dat drumul plimbatului de hârtii pe holurile primăriei, s-au făcut schiţe, s-au căutat luminiţe, după care s-a constatat că nu sunt bani. Totuşi, după ce primarul Nicolae Robu, acest Moise care călăuzeşte timişorenii prin deşert (hmm, oare asta-şi doreşte de pune atâţia copaci la pământ?), s-a mai scotocit prin buzunare, şi-a dat seama că mai are mărunt 800.000 de euro, aşa că inovaţiile civilizaţiei moderne îşi continuau drumul. Până la realizarea lor, tinând cont că suntem în mijlocul verii iar temperaturile sunt ridicate, mi-am zis că ar fi minunat să mă bucur de jocul jeturilor şi zgomotul făcut de apa în cădere a actualelor fântâni ornamentale, care, eram sigur, sunt bine întreţinute de primărie. Aşa că am pornit la drum. Puteţi vedea rezultatele în imagini. În afară de fântânile din Parcul Gheorghe Doja (formase o mlaştină în jurul ei, semn de bună întreţinere) şi din Parcul Regina Maria, niciuna nu avea apă, probabil din cauza sistemelor defecte. Iar fântâna ornamentală fără apă e ca un mostru de fiare contorsionate, deloc plăcut ochiului”, a scris un timișorean pe grupul de Facebook Robu trebuie să plece.
Putem admira în imagini fântânile nefuncționale din Parcul Pădurice (bazin – n.r.), Parcul Uzinei, Parcul Clăbucet, Parcul Sudului, Parcul Dacia (aflată în procedură pentru reabilitare – n.r.), Școala Gen. 30, Parcul Piața Crucii, Parcul Copiilor, Parcul Karlsruhe. Omul spune că doar fântânile din zona centrală mai funcționează și alte două sau trei în parcurile orașului.
„Dezvoltarea fără întreţinere înseamnă doar jeturi de imagine în ochii alegătorului, ca să preiau cuvinte atât de plastic folosite de oamenii din primărie”, a conchis timișoreanul revoltat.
Problema este că primăria plătește, din bugetul local, 1 milion de euro vreme de 4 ani pentru întreținerea fântânilor orașului, parte din bani ducându-se către firma de casă Dinu Instal, patronată de un prieten de-al primarului Nicolae Robu, chiar coleg de concedii cu edilul.
În iunie 2019, Primăria Timișoara a iscălit contractul cu asocierea Formin S.A. Și Dinu Instal, care a câștigat licitația cu o ofertă de 4,5 milioane de lei cu TVA. Pe durata unui an, municipalitatea va plăti cele două firme cu 1,14 milioane de lei cu TVA, aproape 250.000 de euro. Contractul subsecvent se consideră finalizat fie la epuizarea valorii acestuia, fie la expirarea duratei. Nu se știe însă dacă aceste două firme se ocupă de întreținerea fântânilor din toate parcurile, pentru că în mod normal parcurile sunt îngrijite de trei firme de spații verzi: Horticultura, Rogera și Green City.
Articole pe aceeași temă:
Formin și Dinu Instal se ocupă de fântânile publice ornamentale din Timișoara în următorii patru ani
Trimite articolul
XCereti un punct de vedere la ROBUsica…
E clar cata incompetenta si spalare de bani este in zona…
Vesnica tichie…asta ne lipseste!
Daca ar reamenanja fantaniile din parcul botanic ar fi mai frumos decat sa amplaseze cateva aiurea prin intersectii. Tre sa si ai loc sa te bucuri de ele, cum faci asta cand intr-o intersectie aglomerata!
Robu, acest pletos incompetent si infantil.
Hoți și nesimțiti!
Sa spuna domn Primar de ce au ajuns astea in paragina.
Nu avem bani sa le intretinem pe cele vechi dar facem altele noi?
Si multe altele nu se intretin, uitati-va la iluminatul artistic de la podul de la baile neptun , zace in nepasare acoperit de praf si panze de paianjen, toate podurile erau iluminate artistic …. schema eate aceeasi le lasam sa se distruga ca sa cheltuim din nou bani sa le refacem ca doar e nevoie, vine capitala si tot asa …. firmele de casa trebuie sa pape si ele ceva. In tara asta nu mai exista niciun control pe bune ….
Asta-i unul dintre (multele) pacatele administratiei robuliene. Facem/amenajam (fintini, parcuri … nu conteaza ce) dar de intretinut … ciuciu.
Un remember din copilaria mea comunista … Fiecare parc avea 2…3 angajati ai primariei care raspundeau strict de acel parc. Maturau, anuntau daca trebuie reparate banci, taiau crengile uscate, curatau de buruieni, etc … Si toate parcurile erau curate, ingrijite, aratau bine tot timpul.
Acu … traim in societatea de consum multilateral dezvoltata. S-a degradat (ca nu e intretinut), facem altul/reamenajam. Consumam deci. Ca-i mai scump si avem de unde (ciupi).
in fantana din Steaua vin tiganii cu copii si fac baie.
Fotografiati si la Dacia, sambata am trecut pe acolo, uscata total. Puctele cardinale merge, dar arata ca dupa razboi.
Cu îngrijitul și păstratul nu le avem asta am dovedito de multe ori exact așa arată și orașul mai un pic și îi schimbăm și numele !!!!!
Vin alegerile….se regleaza situatia…..insa pana atunci, suferim cu totii de pe urma incompetentei administratiei locale.
Parcul din zona uzinei arata jalnic.
Vai de el.
Nu inteleg., de ce nu se autosesizeaza DNA-ul?
Ăsta e paradoxul nostru! Nu ești în stare să îngrijești ce ai, îți bați joc de banii investiți dar bați câmpii că vrei altele( fântâni de ex) noi.Dar nu noi hotărâm, nu? Capetele ,, luminate ” fac asta ! Vai de noi! Și să publicați doar mesajele pupincuriștilor, că doar e libertate de exprimare…
Este logic:din intretinerea fantanilor construite anterior nu iese spaga , pe cand la astea noi, altfel stau lucrurile:proiecte, SF uri, constructori prieteni s.a.m.d.
Totul , pe sute de mii sau milioane de euro .
Va dorim – celor care va bateti joc si furati acest oras-multi ani de puscarie pentru batjocura si jaful facute!
Ha, ha, ha! Pai ce s-a scris aici acum câtva timp? Tocmai ca aceste investitii cer o întretinere continua si deci bani! TOATE cele de acuma si mai ales cele coloro-muzicale (care cer intretinere mult mai mare si permanenta) vor putrezi în nepasarea totala pe mai departe. Nu va exista nici o întretinere. Solutia?
Ceace deja s-a propus: banii nu trebuie alocati visurilor unui om bolnav psihic, megaloman si incompetent ci principalelor probleme ale orasului: probleme sanitare (Ambrozie, spitale, crese,..), de infrastructura (strazi, canalizare, energie…), de educatie (modernizare de scoli, instalatii sanitare la scoli, materiale didactice, biblioteci…)
Exact fântâni cantatoare ne lipsește când noi nu avem nici măcar un nenorocit de trotuar între Calea Aradului si Torontalului pe strada Grigore Alexandrescu ! Trăim acolo ca in ultima mahala !
De ce fântâna scumpa in Bălcescu si nu readucem in acel loc monumentul exilat de unii in cimitirul Lipovei.Ar fi mai ieftin mai frumos si s-ar reface salbă de monumente dăruite de Viena alături de cele din Unirii si Primăria Veche.De ce nu se vrea acest lucru ?Trebuie redată frumusețea din trecut a fiecărui cartier
Pleata ar trebui pus sa dea manual LA POMPA, in fiecare zi la alta fantana, a.i. sa functioneze fantanile. NU SUBALTERNII, ci el, sa dea exemplu asa cum stie el sa se laude in stilul unic.
Din partea mea sa ii faca si statuie in pozitia pompatorului sef al orasului. Zilnic mi-as face drum sa ii dau cate o cupiura de 10 ron sa il motivez.
Ce frumos se spală banii, în familie! Ne-am lămurit dealtfel cu parcul Stalin!
Subscriu ideii reamplasarii monumentului in Piata Bălcescu.Cred ca e dorința majorității cetățenilor orașului care respectă trecutul .Domnule primar.daca țineți cont de parerea locuitorilor aveti obligația de a face un sondaj de opinie pe tema monumentului din Bălcescu.Asteptam parerile tuturor si poate un raspuns al domnului primar.Multumim anticipat.
Ce se mai aude, de ,,ALIANȚA VESTULUI” ?!? Ăștia, nu se mai întâlnesc/sfătuiesc ?!?
Locuiesc aproape de Bălcescu.Asteptam revenirea din cimitir a monumentului pe vechiul amplasament.Am aflat că acest lucru nu se face.De ce ?.În vechile poze ale orașului se află acolo.Locul lui nu e in cimitir !Unde vrea primăria sa-l amplaseze ?Vreau un raspuns al autorităților si poate parerea istoricilor
Megaloman acest primar,prost gospodar,academician ce conduce din birou și acorda contractele în familie.Palmierii ar trebui oferiți la iarna familiilor nevoiașe pentru încălzire.
De acord cu cele spuse de Mircea,Andrei si Marius.Piata Bălcescu trebuie să aibă monumentul aflat acuma in cimitirul Lipova.Locul sau a fost acolo.Priviti vederile cu Timisoara din trecut.Suntem timișoreni si respectăm istoria locală.Primaria de ce nu o face !!!
250.000 de euro pe an, costa intretinerea, scrieti cate fantani,dece va raportati la 4 ani.Oare publicati ???
Tion e foarte partinitor, publica numai parerile negative, oare chiar asa sa fie, nimic nu e bine ce face primarul ???? Poate publicati si parerea mea.
Decât 200000 euro pe o fântâna in Bălcescu mai bine reamplasat monumentul care există în cimitirul Lipovei.A fost dăruit de Viena in sec 19 la fel ca cele din Unirii si Libertății.Cei din primărie nu cunosc istoria orașului sau nu-i intereseaza.Priviti pozele vechi sau vorbiti cu istoricii.Ca si timișorean vreau redarea frumusetii de odinioară a orasului
Monumentul Fidelității dăruit de Viena si amplasat în piața Bălcescu a fost scos si pus in cimitirul Lipovei de oficialități ce nu respectă istoria !!!.Avem noroc ca nu au procedat la fel si cu alte monumente din oras care nu le- ar fi fost pe plac.Paryea buna ca nu l-au distrus ca talibani in Afganistan.Primaria a avut intenția de a-l readuce.( vezi chiar declarațiile primarului Robu).Ceva s-a schimbat.Stie cineva despre ce e vorba ?.Există un zvon ca un partid politic se opunea .Sa fie asta adevarul ? Stie cineva care e adevarul ?