Potrivit unei invitații publicată pe site-ul instituției de pe C.D. Loga, obiectul achiziției constă în lucrări de remediere a fațadei de policarbonat – material adus din Elveția, „în vederea stopării infiltrării apei în interiorul imobilului”. Se vor investi aproape 24.000 de euro.
În Incuboxx plouă încă de… acum un an, când pe pereții clădirii au apărut infiltrații de apă cauzate de ploile abundente.
„Municipiul Timișoara urmează să achiziționeze contractul pentru lucrări de remediere a fațadei imobilului realizat prin proiectul «Infrastructură regională de afaceri și inovare în sectorul IT&C» – lucrări de fațade (…), prin cumpărare directă, valoarea estimată a lucrărilor este de 106.154,38 lei, sumă la care se adaugă TVA, în total 23.603,3 euro. Obiectul contractului îl constituie lucrări de remediere la fațada din policarbonat, în vederea stopării infiltrațiilor cu apă în condiții meteo deosebite (vânt și ploi abundente) la imobilul Incuboxx din Timișoara (…) executantul va realiza lucrări de remediere prin etanșeizarea fațadei conform documentației întocmită de proiectantul general S.C. Andreescu & Gaivoronschi D SRL”, se arată în documentația primăriei.
În memoriul înaintat de proiectant, atașat documentației, în urma unor teste s-a constatat că „apa intră ocazional prin îmbinarea controlată a panourilor de policarbonat. Sistemul de policarbonat instalat de constructor nu are banda de etanșare la vânt specificată în detaliul unei planșe. Sistemul de policarbonat instalat de constructor permite infiltrația de apă în îmbinarea verticală în condiții extreme (vânt + ploaie torențială). Din îmbinarea verticală apa ajunge în interiorul tâmplăriei de aluminiu, de unde, prin rosturi de dilatare și alte îmbinări ale tâmplăriei, se înfiltrează la interior”.
Ce propun proiectanții? Mai multe lucrări, dat fiind faptul că, spun specialiștii, „nu se mai poate introduce garnitura de etanșare între fâșiile din policarbonat”.
Potrivit oficialilor instituției de pe C.D. Loga, înainte de întocmirea ofertei, un delegat din partea firmei ofertante și a proiectantului trebuie să se deplaseze pe teren, pentru a analiza situația. Vizita de șantier a fost stabilită deja pe 26 mai, la ora 10.
Firmele care vor să depună oferte trebuie să facă dovada îndeplinirii și finalizării în ultimii trei ani a cel puțin trei contracte care au avut ca obiect un serviciu similar (…), a căror valoare însumată să fie de minimum 106.000. Reprezentanții societăților interesate mai trebuie să prezinte o listă a lucrărilor executate în ultimii trei ani, însoțită de certificări de bună execuție.
Cei interesați să achiziționeze contractul de prestări servicii trebuie să-și depună ofertele până vineri, 27 mai, la ora 12, la sediul primăriei, camera 12 – Serviciul Centrul pentru Consiliere Cetățeni, ghișeul nr. 8-9.
„Oferta declarată câştigătoare este oferta cu cel mai mic preţ dintre ofertele admisibile. În cazul în care două sau mai multe oferte sunt pe aceeaşi poziţie cu cel mai mic preţ, acestor ofertanţi li se va solicita o nouă ofertă financiară în plic închis, iar ofertantul câştigător va fi cel care are preţul cel mai mic”, se mai arată în documentația municipalității.
Odată semnat contractul, lucrările trebuie executate în 30 de zile, dar nu mai târziu de 30 iunie 2016. Mai multe detalii pot fi găsite aici!
Centrul IT&C Incuboxx a fost inaugurat în primăvara anului 2014, după o investiţie de aproximativ 4 milioane de euro, din fonduri europene. Clădirea de birouri se doreşte a fi un incubator de afaceri pentru firmele IT&C aflate la început de drum.
Articole pe aceeași temă:
Ploua in Incuboxx, cladirea de 4 milioane de euro din fonduri europene a Primariei Timisoara
A fost inaugurat Centrul IT&C Incuboxx. Perete de escalada si sala de fitness pentru antreprenori
Primarul Nicolae Robu si mai multi directori din primarie, audiati la Politie din cauza Incuboxx
Citiți principiile noastre de moderare aici!