Alături de Timişoara, şi Gloria Bistriţa a rămas fără licenţă. Asta înseamnă că FC Vaslui va reprezenta România în calificările Ligii Campionilor, iar Gaz Metan Mediaş va accede în Europa League.
Mihai Alexandru Micu, președintele Comisiei de Apel a Sistemului Național de Licențiere a Cluburilor, a anunţat, marţi la orele prânzului, că apelul lansat de Viorel Duru, directorul de Licențiere al FRF, a fost acceptat şi cele două formaţii, FC Poli Timişoara şi Gloria Bistrita, nu vor avea anul viitor drept să joace în Liga I, respectiv în cupele europene!
„Clubul trebuia să dovedească că nu are datorii înregistrate la buget, că nu mai sunt restante acele datorii, prin operaţiunea de compensare. La Timişoara a avut loc o divizare parţială a societăţii, prin preluarea datoriilor la buget pentru compensare cu datorii de la BKP Management şi BKP Faber SA. Decizia de exceptare a divizării societăţii, acceptată de regulamentul UEFA, este ca documentul care să arate că s-a făcut compensarea să fie prezentat până la 31 martie. Decizia de compensare emisă de organul fiscal nu a fost prezentat de FC Timişoara. În ceea ce priveşte litigiul cu Benfica Lisabona pentru Laszlo Sepsi, a fost iniţiat de Timişoara un demers numai pentru a se eluda termenul de 31 martie şi a se câştiga acest timp. Demersul a fost declarat la o comisie a FRF ce nu poate judeca transferuri internaţionale de jucători. FC Timişoara a prezentat un draft de acord cu Benfica, dar acesta nu a fost semnat şi de reprezentanţii Benfica. Deci, acest acord nu a fost acceptat de clubul creditor. Noi am apreciat că sunt motive de a apela decizia FC Timişoara”, a declarat Viorel Duru referindu-se la motivele pentru care a iniţiat acest recurs împotriva lui Poli Timişoara.
Conform celor afirmate de reprezentanţii FRF, decizia de anulare a licenţei emise iniţial de Comisia de Licenţiere nu mai poate fi atacată în nicio instanţă, nici la Tribunalul Sportiv, nici în instanţele civile!
“Justiţia” marca FRF în cazul Poli Timişoara
Viceprimarul Timişoarei Adrian Orza se îndoieşte de modul în care se face justiţie în România.
„Eu i-am, văzut pe acuzator şi pe preşedintele comisiei de jurizare stând împreună, umăr la umăr, la conferinţa de presă. Când am văzut imaginea asta am ştiut din start, înainte de a se pronunţa, că nu am luat licenţa. Pentru că într-un stat în care cel care acuză şi cel care judecă stau la aceeaşi masă, acest lucru îmi lasă un semn de întrebare. Nu ştiu dacă au dreptate sau nu, dar imaginea asta îmi lasă un semn de întrebare asupra veridicităţii judecăţii. Evident, actele au fost concepute de club şi ei poartă vina asupra acestui lucru. Dar sunt semne de întrebare asupra modului în care se face justiţie în România”, a declarat Orza după anunţarea deciziei.
Edilul a amintit şi de cazul de acum doi ani, când Politehnica a rămas fără puncte. „Acum doi ani, când Poli se bătea la titlu, i-au fost luate şase puncte câştigate pe teren de aceeaşi federaţie şi dreptate ne-a făcut TAS-ul, deci străinii. De la federaţie nu a păţit nimeni, nimic. Oare nu au greşit şi acum când au dat decizia asta?”, se întreabă Orza.
Viitorul este incert pentru fotbalistii lui Poli
UPDATE. Majoritatea jucătorilor de la Poli au plecat spre locurile de baştină, în ţările lor. Alţi patru fotbalişti, români, sunt la Naţională, şi au scăpat, parţial, de nebunia iscată după neacordarea licenţei. Ce e sigur e că toţi aşteaptă primele discuţii cu conducerea clubului, pentru a putea măcar estima ce le rezervă viitorul.
Aproape sigur nici unul dintre sportivii de la Poli nu va fi prea dispus să evolueze pe cea de-a treia scenă fotbalistică.
„Nici nu ştiu ce să mai zic… Ce a depins de noi am făcut, tot ce a fost posibil. Noi am jucat, am încercat să dăm totul pe teren. Deocamdată nu ştiu ce ne aşteaptă. Să vedem ce va zice conducerea. Urmează să vorbim cu ei să vedem ce se va petrece”, ne-a declarat atacantul lui Poli Timişoara Mircea Axente.
„Noi ne-am luptat pentru titlul de campioni. Rămâne să vedem ce se va întâmpla, cred că vom lua o decizie zilele viitoare. Cred că nimeni nu poate şti ce se va întâmpla în viitor. Nu ştiu ce voi face în acest moment”, a declarat fundaşul Srgian Luchin.
Un alt component al liniei de fund, Marian Cisovsky, a afirmat că vestea retrogradării este „devastatoare”: „Pentru mine este o surpriză foarte mare şi nici nu mai ştiu ce să spun. Un oraş ca Timişoara nu va avea echipă în prima ligă? Este ceva devastator. Viitorul meu? Habar n-am, nici nu am cuvinte acum. N-am nici cea mai mică idee care va fi următorul pas pentru mine”, a spus Cisovsky.
Citiți principiile noastre de moderare aici!