„Este absolut necesar un compartiment public de fertilizare in vitro în Timişoara şi sperăm să-l avem cât de curând. Avem deja 80 la sută din aparatura necesară, locaţia compartimentului a fost deja stabilită în clădirea de pe strada Odobescu şi, după ce vom avea un statut clar ca secţie a Municipalului, vom depune şi documentaţia necesară pentru a obţine autorizarea legală de la Autoritatea Naţională de Transplant. Costurile unei fertilizări in vitro la noi, în public, se vor încadra în limita sumei decontate de Casa de Asigurări de Sănătate în prezent, şi anume circa 1.500 de euro”, a declarat dr. Andrei Motoc, director medical la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Odobescu.
În ceea ce privește noua clasificare impusă de Ministerul Sănătății, Dr. Andrei Motoc, alături de toţi cei patru şefi de secţii ai unității, au dorit să precizeze că Spitalul Odobescu din Timişoara a fost inclus în categoria II, monoprofil, ceea ce îi va asigura fondurile necesare funcţionării în perioada următoare.
Un alt subiect abordat de medici a fost cel legat de faptul că, în lipsa unor condiţii de cazare decente în saloanele spitalului, multe femei aleg să se trateze în spitale private.
„Eu cred că ideea de a înfiinţa o secţie cu regim privat în Spitalul Odobescu va ţine aici pacientele”, a declarat conf. dr. Dan Păscuţ, şeful secţiei IV obstetrică-ginecologie a spitalului, iar directorul adjunct Andrei Motoc a completat că susţine ideea.
Proiectul de hotărâre prin care Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Dr. Dumitru Popescu se desfiinţează şi va fi comasat, urmând să devină o secţie a Spitalului Municipal se află deja la Bucureşti, iar reprezentanţii instituţiei timişorene spun că acest răspuns va veni, cu siguranţă, până la finalul lunii august. 40 la sută dintre cazurile de la Spitalul Odobescu Timişoara vin din alte judeţe.
Citiți principiile noastre de moderare aici!