Oamenii legii au descins joi dimineața în 31 de locaţii din Timişoara, Moşniţa Nouă, Săcălaz, Ciacova sau Deta. Membrii reţelei sunt monitorizaţi încă din 2011, timp în care au reuşit să pună mâna pe peste 450.000 de lei, bani luaţi din bancă cu acte false. Practic, liderii grupului puneau la punct actele pe numele unor pensionari fictivi din Ministerul Apărării dar şi din MAI, iar apoi racolau persoane în vârstă care să ridice banii din bancă. În ultimul an, cel care falsifica actele este un timişorean de 17 ani, fiul unui poliţist care activează în IPJ Timiş. Mai mult, băiatul era îndrumat de mama lui, cu care locuia, şi care este şi ea membră a reţelei de falsificatori. Poliţiştii susţin că infractorii activează încă din 2007 şi, mai mult, doi dintre ei au fost chiar reţinuţi la sfârşitul lui 2012 după ce au fost prinşi în timp ce încercau să ridice un credit obţinut cu acte false.
La această oră, perchezițiile sunt în plină desfășurare.
UPDATE: Pe strada dr. Ioan Mureșan, în casa unei femei suspectată că ar fi coordonat reţeaua, polițiștii au găsit 1300 de euro, 800 de dolari, și 3000 de lei. Aceasta împreună cu restul suspecților urmează să fie dusă la audieri.
UPDATE 2: Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt suspectaţi că, în perioada 2010-2013, ar fi obţinut mai multe credite bancare, folosindu-se de documente falsificate, creând un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei.
„Un rol în coordonarea activităţilor infracţionale ale grupării îl avea o femeie de 41 de ani, care s-ar fi ocupat de racolarea persoanelor dornice să obţină cu uşurinţă un câştig ilicit”, afirmă sursele citate.
După obţinerea documentelor de identitate ale celor care mergeau la bancă pentru a ridica banii, aceasta apela la alte trei persoane, care deţineau tehnica necesară falsificării întregii documentaţii necesare pentru obţinerea creditelor.
Printre suspecţi se numără şi angajaţi ai unităţilor bancare.
La finalizarea percheziţiilor, toate persoanele identificate vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Timişoara, pentru audieri, fiind cercetate pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Vom reveni cu amănunte și imagini.
Citiți principiile noastre de moderare aici!