Ploaia ce s-a abătut asupra județului și a ținut câteva minute a făcut ravagii în multe localități. Aproximativ 25 de copaci au fost culcați la pământ de vântul ce a suflat cu 60-70 de kilometri la oră, iar 10 mașini au fost avariate de arborii căzuți în Timișoara, dar și în județ.
Pompierii anunță și că cinci acoperișuri ale unor imobile au suferit avarii însemnate tot din cauza vântului. Furtuna, spun salvatorii, a afectat mai puternic Timișoara, Lugojul, Cenadul și Făgetul, însă nici celelalte localități din județ nu au scăpat. Pompierii au fost la datorie, iar în permanență 10 autospeciale au fost în teren pentru a îndepărta rapid pagubele.
Codul galben care anunța intensificări ale vântului a intrat în vigoare imediat după prânz și a fost urmat de avertizări care anunțau ploaie în averse atât în partea de vest cât și cea de est a județului.
„În urma efectelor fenomenelor meteorologice periculoase Cod Galben din data de 29.06.2017, ISU Timiș a fost solicitat prin apeluri 112 să intervină la mai multe cazuri. 8 echipe din cadrul Stației de Pompieri Sânnicolau Mare au evaluat situația din teren. În urma evaluării au rezultat un număr de 125 de case cu acoperișuri afectate de efectele fenomenelor meteorologice, inclusiv Primăria Cenad, Căminul Cultural Cenad și Școala Cenad. Până la ora 17:00 Detașamentele 1 și 2 din Timișoara, Detașamentul de Pompieri Lugoj, Stația de Pompieri Sânnicolau Mare și Stația de Pompieri Făget au intervenit la 20 cazuri de degajare a copacilor căzuți pe carosabil și pe mașini, 6 cazuri de degajare a cablurilor electrice căzute la pământ, 3 cazuri de acoperișuri smulse de vânt şi 1 incendiu transformator. S-au înregistrat 10 mașini avariate. În acest moment, în Timișoara se intervine cu 3 autospeciale şi 11 subofițeri”, transmit reprezentanții ISU Banat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!