Printr-un comunicat de presă, Cornu transmite că, în cinci ani, a executat lucrări pentru statul român de 800 de milioane de euro, însă susţine că întotdeauna şi-a plătit dările.
„În perioada 2006 – 2011 firmele în care sunt acționar, au reușit să creeze peste 4.000 de locuri de muncă. În subantreprenoriat, companiile din grupul nostru au contractat peste 5.000 de muncitori. Am făcut plăți către bănci în valoare de peste 70 de milioane de euro care au constat în dobânzi și comisioane. Către statul român am plătit peste 30 de milioane de euro, reprezentând taxe și impozite. Companiile în care sunt acționar au executat lucrări de aproximativ 800 de milioane de euro către diverse entități al statului, foarte multe dintre acestea pe fonduri europene. În tot acest timp am fost hărțuit atât mediatic cât și de organele legii. În anul 2010 mi s-a întocmit un dosar penal, despre care, recent am aflat, că este pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, evaziune pe care vă mărturisesc sincer, că nu am făcut-o și sper să am posibilitatea să demonstrez acest lucru și în justiție, în care am avut încredere întotdeauna”, se arată în comunicatul de presă transmis de Cornu.
Chiar dacă sumele încasate de la stat de firmele sale se îndreaptă spre un miliard de euro, Cornu afirmă că nu este Regele asfaltului din Banat, aşa cum a fost etichetat de o parte a presei, deoarece nu a turnat niciun metru de asfalt pe nicio autostradă din România.
„Am fost etichetat de presă Rege al asfaltului în Banat deși firmele din grupul în care sunt acționar nu au turnat nici măcar un metru de asfalt pe nicio autostradă din România. Am fost blamat când firmele mele au sponsorizat activități sociale, sportive sau chiar acțiuni ale unor primării. Întotdeauna am considerat că o parte din banii pe care îi câștigi într-o comunitate trebuie să îi redai sub formă de ajutorare, lucru legal și de bun simț. Vă informez că în perioada 2006 – 2011 firmele în care am deținut acțiuni au realizat un profit net de peste 125 de milioane de lei, pentru care s-a plătit impozit conform prevederilor legale, dar acești bani au rămas în firme pentru dezvoltare. Astăzi îmi exprim regretul că am făcut afaceri în România. Mâine să reușim să devenim cu toții mai raționali, mai buni, mai înțelegători”, mai spune Cornu.
De asemenea, el recunoaşte că a avut relaţii cu instituţii ale statului conduse de politicieni cunoscuţi în zona de vest, precum Gheorghe Falcă, Nicolae Ioţcu, Constantin Ostaficiuc şi chiar Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi, arestat preventiv pentru fapte de corupţie. Însă, omul de afaceri spune că niciodată nu a fost prieten sau partener cu aceştia, ba mai mult, cu unii se şi judecă.
„În trecut, numele meu a fost asociat cu cele ale unor PDL-iști de frunte: Gheorghe Falcă, Nicolae Ioțcu, Constantin Ostaficiuc, Mihai Stănișoara s.a.m.d. Astăzi sunt șocat să aflu că numele meu este asociat cu cel al lui Adrian Duicu, de la PSD. Recunosc că am avut relații cu instituțiile conduse vremelnic de acești oameni, dar niciodată nu ne-au legat prietenii sau parteneriate. De altfel cu unii dintre aceștia mă judec pentru recuperarea unor daune provocate firmelor la care sunt acționar”, explică Georgică Cornu.
Vă reamintim că, în urmă cu o lună, procurorii DIICOT au descins la vila omului de afaceri Georgică Cornu din Ghiroda, dar și la sediul firmei sale Izometal – Confort. Percheziţiile făceau parte dintr-un dosar în care omul de afaceri este acuzat că a prejudiciat statul cu aproximativ 60 de milioane de lei prin evaziune fiscală. Cornu a fost atunci reţinut pentru 24 de ore, dar ulterior eliberat sub control judiciar.
Articole pe aceeași temă:
Perchezitii la vila lui Georgica Cornu. Regele asfaltului este acuzat de evaziune fiscala
Magistratii decid daca il aresteaza pe Georgica Cornu
Citiți principiile noastre de moderare aici!