În ultimii ani, pe lângă subvenţiile la căldură acordate de Primăria Timişoara şi Guvernul a contribuit cu o cotă parte. Doar că în 2010 şi 2011 Guvernul s-a cam făcut că a uitat de aceşti bani, ceea ce a condus la o situaţie extrem de dificilă din punct de vedere financiar la Colterm.
„Săptămâna trecută a avut loc o rectificare de buget și vreau să salut hotărârea Guvernului de a aloca sume importante pentru plata arieratelor de către administraţiile publice locale înspre producătorii și furnizorii de agenți termic. Banii nu au venit pe localități, dar am fost informați de la Mininisterul Administraţiei că s-au furnizat sume la nivelul a 50 la sută din ce s-a cerut. Municipiul Timișoara a cerut în jur de 50 de milioane de lei și s-au alocat aproape 25 de milioane de lei. Ei nu au venit nominalizați pe Timișoara, dar știind că s-a dat cam 50 la sută din ce s-a solicitat, presupun că acești 25 de milioane sunt alocați pentru Colterm, unde sunt datorii foarte mari din 2010 și 2011 din cauză că Guvernul nu a virat subvenţiile la care era angajat”, a spus Robu.
În iarna anului 2010, furnizorul de gaz al Colterm a sistat livrarea din cauza datoriilor, lăsând zeci de mii de familii din Timişoara în frig. Situaţia a fost rezolvată după numeroase intervenţii din partea autorităţilor locale şi judeţene, însă Colterm înregistrează în continuare datorii mari. Doar Guvernul, înaintea acestei rectificări, avea datorii de aproximativ 68 de milioane de lei.
Colterm se modernizeaza: pretul gigacaloriei nu scade, dar va fi tinut sub control
Citiți principiile noastre de moderare aici!