Suspecții au utilizat mai multe firme, având ca obiect de activitate furnizarea unor servicii IT pentru crearea și întreținerea unei infrastructuri informatice care să permită accesul fără drept în sistemele informatice aparținând unor companii străine cunoscute, de tip benzinării sau magazine alimentare. Aceștia foloseau aplicații special concepute pentru interceptarea transmisiilor de date între POS-uri și sistemele de autentificare a cărților de credit. Astfel, datele de identificare ale cărților de credit capturate fie se salvau local și ulterior erau transferate, fie se retransmiteau automat pe servere dedicate sau în conturi de email. De aici erau descărcate și vândute sau contrafăcute și folosite în mod fraudulos.
În perioada decembrie 2011 – octombrie 2012, prin intermediul unui ”magazin” virtual specializat s-au vândut un număr de 68.000 carduri pentru prețul de 4 USD/card, învinuiţii obținând un profit de 270.000 USD.
„Urmare a activităţii infracţionale desfăşurate de către învinuiţi au fost efectuate operaţiuni frauduloase cu un număr de 500.000 de instrumente de plată electronică, totalizând o valoare de peste 25 milioane de dolari. La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse în vederea audierii 20 de persoane, faţă de care se efectuează cercetări”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT – Structura Centrală.
Operațiunea de marți a fost una amplă, organizată de DIICOT în colaborare cu FBI și Servicile Secrete Britanice.
Retea de hackeri anihilata. 500.000 de carduri cu probleme
Citiți principiile noastre de moderare aici!