Marian Iancu joacă tare pe principiul „Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau!”. Acţionarul majoritar al actualului club timişorean din liga a doua spune că se ţine de promisiune şi că va fi alături de o nouă iniţiativă fotbalistică. Interesant, el nu mai vorbeşte absolut deloc despre donarea palmaresului către Universitatea Politehnica, ci de asocierea ASFC Politehnica, entitatea care deţine de fapt marca şi palmaresul, tot proprietatea lui Iancu, într-un nou proiect!
„Revin cu promisiunea că-mi voi respecta toate angajamentele cu privire la susţinerea unui proiect pus în practică de către Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Universitatea Politehnica, ASFC şi alţii”, spune Iancu într-un nou comunicat prezentat pe pagina oficială de internet a clubului aflat în moarte clinică.
E greu de crezut că o asemenea asociere ar fi posibilă atât timp cât Titu Bojin, şeful CJT, a spus clar că Iancu nu mai are ce să caute la viitoarea echipă. În ceea ce-l priveşte pe primarul Nicolae Robu, şi acesta pare să fie de acord cu o asemenea opinie, chiar dacă nu la fel de categoric, atunci măcar în măsura în care este bine împins de la spate de către colegul de la judeţ.
Oricum, Marian Iancu nu se lasă şi spune clar: vreţi ca viitoarea voastră Poli să fie chiar Poli, nici o problemă, mă băgaţi în schemă şi se rezolvă! Fosta FC Timişoara, actuala Politehnica Timişoara, nu este deţinătoarea palmaresului vechii echipe. Aceasta este la ASFC Politehnica, o altă entitate, cu contabilitate diferită şi care era tot asociată la FC Politehnica. Aşadar, nicio problemă, vechea firmă plină de datorii poate să dispară, că oricum ne putem apuca de treabă la noul proiect.
„Orice nouă entitate legal constituită, societate comerciala sau asociaţie non-profit, se va putea numi Politehnica Timişoara, va putea să beneficieze de palmares, culori şi tradiţie şi nu va răspunde în solidar cu actualul club de fotbal, Politehnica Timişoara (fosta FC Timişoara). Singura condiţie ce se impune este atragerea ca acţionar şi/sau membru fondator a ASFC Politehnica Timişoara, proprietara de drept a acestora, aşa cum au stabilit Tribunalul Arbitral de la Lausanne (ca şi hotărâre sportivă), cât şi justiţia română. Prin contractul de asociere în participaţiune dintre ASFC şi FC Politehnica Timişoara SA (fosta FC Timişoara) se stabileşte clar faptul că nu se creează o nouă entitate juridică, că nu există răspundere solidară economico-financiară între cele două entităţi, că există o singură contabilitate, iar calitatea de creditor, cât şi debitor, rezultată din activitatea curentă îi revine doar SC Politehnica Timişoara SA (fosta FC Timişoara). ASFC Politehnica Timişoara este în mod clar protejată, în contractul de asociere la care am făcut referire mai sus, de eventuale debite sportive sau non-sportive care rezultă din punerea în practica a obiectului de activitate. Cu menţiunea că la Federaţia Română de Fotbal este înregistrat contractul de asociere, iar hotărârea TAS cu privire la palmares a stabilit clar ca ASFC Politehnica Timişoara este proprietara acestuia, coroborat cu faptul că Asociaţia nu a participat în competiţiile fotbalistice în ultimii ani, apare evident ca nu există niciun risc de genul celor care le-am expus mai sus”, a anunţat Marian Iancu – preşedintele Consiliului de Administraţie al F.C. Politehnica Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!